Η ενυδάτωση 2014

H ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ:
CONTREX Ο ΑΧΩΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ.

Τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Το νερό είναι το κύριο μέσο για τη μεταφορά των
θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα και τα όργανα του σώματος, αλλά και το μέσο απομάκρυνσης των τοξικών και άχρηστων ουσιών.

3 με 3,5 λίτρα νερό αποβάλλει ο οργανισμός μας καθημερινά, αφου λειτουργεί ως αγωγός στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Σε περιόδους ζέστης και υψηλής θερμοκρασίας και φυσικά κατά τη διάρκεια της άθλησης αυτή η ποσότητα αυξάνεται.

Χωρίς νερό,τα νεφρά δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους, ενώ η παρουσία του στους ιστούς του σώματος προσθέτει ευελιξία στους μύες και στις αρθρώσεις και προστατεύει ευαίσθητες περιοχές του σώματος, το μυαλό, τα μάτια και τη σπονδυλική στήλη.

Φροντίζουμε λοιπόν να διατηρούμε τον οργανισμό μας σωστά ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης και αυτό  δεν το ξεχνάμε λεπτό στο Ladies Run. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε σταθμούς στη διαδρομή και στον τερματισμό, οι εθελοντές θα προσφέρουν στις Ladies τον πιο πολύτιμο σύμμαχο, το νερό!

Στο Ladies Run 2014 αυτός ο πολύτιμος σύμμαχος θα είναι το Contrex!

Ταυτισμένο με την αθλητική σιλουέτα και το στυλ, το Γαλλικό νερό από τα βουνά των Βοσγίων είναι ένας πραγματικός θησαυρός ασβεστίου και μαγνησίου που είναι απαραίτητα στοιχεία για κάθε γυναίκα που αθλείται. Απαραίτητα για την υγεία των οστών και την προστασία από την οστεοπόρωση, αλλά και για την καλή λειτουργία του νευρικού και μυικού συστήματος και ιδιαίτερα του μυοκαρδίου.

Πριν την έναρξη του Ladies Run εφοδιαστείτε με Contrex, το οποίο χάρη στο μαγνήσιο που περιέχει, βοηθά στο μυϊκό σύστημα.

Μετά την έντονη δοκιμασία του Ladies Run, όσο κουρασμένες και να είστε μην ξεχάσετε να πιείτε νερό Contrex για να ενυδατωθείτε και να κάνετε διατάσεις για να αποφύγετε κράμπες και τυχόν τραυματισμούς.

Όμως και κατα τη διάρκεια της αθλητικής προσπάθειας, μην παραμελείτε την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Μικρές γουλιές από Contrex, θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε, “τροφοδοτώντας” τους μυς σας με τα πολύτιμα συστατικά που έχουν ανάγκη.

Καπέλο, αντηλιακό, αθλητικά παπούτσια και έτοιμες για τρέξιμο, παρέα με το σύντροφο που μας διατηρεί σε φόρμα.

Χρήσιμα tips ενυδάτωσης:

1. Πίνετε νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα όταν κάνετε άσκηση.
2. Καταναλώστε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό/ημέρα (περίπου 8 ποτήρια).
3. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι, στην τσάντα, στο γραφείο σας και πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς να περιμένετε να διψάσετε.
4. Αρχίστε και τελειώστε την ημέρα σας με νερό– ο οργανισμός χάνει υγρά ακόμη και ενώ κοιμόμαστε.
5. Μην αντικαταστήστε το νερό με αλκοολούχα ή ζαχαρούχα ποτά.
6. Όταν το νερό στο σώμα μας αρχίζει να μειώνεται κατά 1% τότε ξεκινά το αίσθημα της δίψας. Αυτό σημαίνει ότι όταν φτάνουμε στο σημείο να διψάμε, έχουμε πάθει μια ελαφρά μορφή αφυδάτωσης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να πίνουμε νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα ακόμα και αν δε διψάμε.
7. Οι καθημερινές μας ανάγκες σε νερό υπολογίζονται σε 30-35ml/Κιλό βάρους. Π.χ κάποιος που είναι 70Κg χρειάζεται περίπου 30×70=2100ml ή 2,1 λίτρα νερό/ημέρα. Κατά το θηλασμό οι ανάγκες σε νερό αυξάνονται κατά 600-700ml για την παραγωγή γάλακτος.
8. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό. Έτσι θα νοιώσετε πιο γρήγορα κορεσμό με αποτέλεσμα να καταναλώσετε μικρότερη μερίδα στο γεύμα σας.
9. Η κατανάλωση φυσικού μεταλλικού νερού Contrex εκτός από ενυδάτωση θα σας εφοδιάσει και με απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο και μαγνήσιο.
10. Ρίξτε στο νερό μερικές σταγόνες λεμόνι ή πορτοκάλι ή ακόμη και 1 φύλλο μέντας. Θα δώσει γεύση στο νερό και θα σας κάνει να το πιείτε ευχάριστα.