ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΤΖΗ

Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου απ’την αρχή.

Photo: Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου

ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΤΖΗ
Καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας
Φωτογραφήθηκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Η ΕΛΕΝΗ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα να τρέχω στο στάδιο του Έσπερου στη γειτονιά μου, στην Καλλιθέα, κι έπειτα στο όμορφο άλσος της Νέας Σμύρνης. Το σαββατοκύριακο λίγο πριν νυχτώσει είναι η ιδανική μου ώρα για προπόνηση.
Πηγαίνω σχεδόν καθημερινά και στο γυμναστήριο με προτίμηση στα ομαδικά προγράμματα: Αερόμπικ, Πιλάτες, Zumba. Μου αρέσει αυτός ο ομαδικός παλμός για την αυτοβελτίωση!
Στο γυμναστήριο μαθαίνεις να πειθαρχείς, με το τρέξιμο ελευθερώνεσαι. Νιώθεις ότι ανακαλύπτεις τον εαυτό σου απ’την αρχή. Ένας γύρος παραπάνω κάθε φορά, μια μικρή κατάκτηση που σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις και να προσπαθείς ολοένα και περισσότερο. Τώρα πια νιώθω ότι χρειάζομαι και τα δύο για να βρίσκω την ισορροπία μου.
Όταν γυμνάζομαι χρειάζομαι upbeat ανεβαστικά κομμάτια, ενώ όταν τρέχω προτιμώ η μουσική να κυλάει ήρεμα με τις σκέψεις μου. Μου αρέσουν πολύ οι Air αλλά και το “We come One” των Faithless.
Μυστικά διατροφής δεν έχω αλλά προσέχω τους “δύσκολους” συνδυασμούς για το μεταβολισμό όπως κρέας με άμυλο. Αγαπημένο σνάκ οι σπιτικές μπάρες, από συνταγή που ανακάλυψα, με λιωμένη κουβερτούρα, κουάκερ, καρύδι, σταφίδα και μαύρη ζάχαρη.
Η δύναμη που σου δίνει το τρέξιμο συνοψίζεται άριστα σε μία φράση του Σαίξπηρ στον Ιούλιο Καίσαρα: “ Now bid me run, and I will strive with things impossible”: Πρόσταξε με να τρέξω κι εγώ θα παλέψω με το αδύνατο!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Αναρρωτιέστε τί είναι η Zumba στην οποία αναφέρθηκε η Ελένη ως ομαδική άσκηση που κάνει στο γυμναστήριο; Πρόκειται για τον ιδανικό -χορευτικό!- τρόπο αερόβιας άσκησης, που βελτιώνει την αντοχή διασκεδαστικά: Η Zumba κατάγεται απο την Κολομβία και είναι βασισμένη στη λάτιν μουσική, στο χορό της κοιλιάς και στις… πολεμικές τέχνες. Στην Ελλάδα τα clubs της Holmes Place, Wellness Partner του Ladies Run, είναι ο ιδανικός προορισμός για να ανακαλύψετε τη Zumba. Στα clubs της Αθήνας, της Γλυφάδας και του Αμαρουσίου, γίνονται ομαδικά μαθήματα τρείς φορές την εβδομάδα.
Κείμενο: Μαριλένα Βρανά

25 Feb 2013 no comments