ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

“Αντί να τρέχω στον ψυχολόγο… τρέχω στο δρόμο.”

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Υπάλληλος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
Φωτογραφήθηκε στην παραλία της Καλαμάτας

Η ΖΩΗ ΛΕΕΙ:
Το τρέξιμο δίνει την απαραίτητη ισορροπία στη ζωή μου.
Επειδή κάνω μία δουλειά αρκετά απαιτητική χωρίς σταθερό ωράριο, η προπόνηση είναι το καθημερινό σημείο αναφοράς μου.
Τρέχω κυρίως στην παραλία. Η κίνηση της θάλασσας μου δίνει ώθηση και ρυθμό για να “τερματίσω”. Αποφεύγω το κέντρο της πόλης, μου δημιουργεί κλειστοφοβία όπως και το γυμναστήριο. Ξεκινάω με γρήγορο περπάτημα για ζέσταμα και μετά τρέχω τουλάχιστον 5χλμ.
Όταν θέλω να τρέξω δεν με σταματάει τίποτα, πόσο μάλλον ο καιρός. Τρέξιμο στο ψιλοβροχο; Το καλύτερο μου!
Το καλοκαίρι τρέχω πάντα με δυνατή μουσική – με πωρώνει. Ενώ, το χειμώνα, που η παραλία είναι άδεια, προτιμώ για ηχητικό background τα κύματα που σκάνε στην ακτή…
Ο καθαρός αέρας μπλεγμένος με την αρμύρα, είναι τόσο αναζωογονητικός και ταυτόχρονα χαλαρωτικός…
Έχω δει μεγάλες αλλαγές στο σώμα και στη διάθεσή μου με την προπόνηση. Νιώθω υγιής σωματικά, πνευματικά, ψυχικά και το οφείλω στο τρέξιμο. Αντί να τρέχω στον ψυχολόγο… τρέχω στο δρόμο. Όποιος αμφιβάλλει, ας το δοκιμάσει. Δεν κοστίζει τίποτα!
Ως σήμερα δεν έχω δηλώσει συμμετοχή σε αγώνες γιατί πίστευα πως δεν απευθύνονται στους «κοινούς θνητούς». Τώρα που ξεπέρασα τις ανασφάλειές μου, έβαλα στόχο το μαραθώνιο. Σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται αρκετοί αγώνες και οι άνθρωποι που αγαπάμε το τρέξιμο πρέπει να στηρίζουμε αυτές τις διοργανώσεις.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η παραλία προσφέρεται για να δοκιμάσετε το barefoot (ξυπόλητο) τρέξιμο. Αλλάζοντας λίγο τη ρουτίνα σας και γυμνάζοντας μυϊκές υπο-ομάδες που δεν αξιοποιούνται τόσο στο “ορθόδοξο” τρέξιμο σε σταθερό έδαφος.

09 May 2012 no comments