ΜΑΡΙΑ ΛΕΡΧΕΡ

” Υγιή ρουτίνα!”

ΜΑΡΙΑ ΛΕΡXΕΡ
Εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία.
Φωτογραφήθηκε στον “Αστέρα” Βουλιαγμένης

Η ΜΑΡΙΑ ΛΕΕΙ:
Τρέχω τα τελευταία έξι χρόνια. Το ξεκίνησα αρχικά σαν μια απλή μορφή άσκησης στο διάδρομο του γυμναστηρίου, και κατέληξε τρόπος ζωής για μένα!
Προσπαθώ να το εντάσσω καθημερινά στο πρόγραμμά μου, χωρίς όμως να καταπιέζομαι. Ξεκλέβω χρόνο για προπόνηση κυρίως τα απογεύματα. Δεν το βλέπω σαν υποχρέωση, αλλά σαν μια υγιή ρουτίνα που με βοηθά να παραμένω fit.
Τώρα το καλοκαίρι, λατρεύω να τρέχω κοντά στη θάλασσα, κυρίως στο Καβούρι. Ενώ όποτε επισκέπτομαι το Σάλτσμπουργκ, τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, φροντίζω πάντοτε να “ανακαλύπτω” ξανά την πόλη τρέχοντας στα γραφικά της στενάκια και στις όχθες του ποταμού Salzach.
Άλλοτε με παρέα, άλλοτε με μόνη συντροφιά το i-pod “φορτωμένο” με ανεβαστική μουσική, φοράω τα αγαπημένα μου trainers, μια άνετη φόρμα ή -τώρα με τη ζέστη- ένα χαλαρό σoρτσάκι και ξεκινάω! Δεν μετράω το χρόνο. Σα να βρίσκομαι σε μια μορφή διαλογισμού, συγκεντρώνομαι στην αναπνοή μου. Ετσι χαλαρά, με κάθε προπόνηση, αυξάνω τα χιλιόμετρα και δυναμώνω την αντοχή μου.
Το τρέξιμο δίνει σχήμα στη φράση «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Πάντοτε, μετά απο κάποια χιλιόμετρα θα βρω το σημείο εκείνο όπου το σώμα συναντά το πνεύμα, που ανακτάς τη χαμένη σου ισορροπία, που “φιλτράρεις” την ενέργειά σου και ξεδιαλύνεις τις σκέψεις σου. Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να δοκιμάσει – θα “κολλήσει”!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
O μαραθώνιος του Σάλτσμπουργκ (www.salzburg-marathon.at) που θα γίνει στις 05/06/13 θεωρείται ο πρώτος… “βιολογικός” μαραθώνιος του κόσμου: Στηρίζεται απο την “BIO AUSTRIA”, έναν συνεταιρισμό 13,000 Αυστριακών βιοκαλλιεργητών. Οι βιολογικές καλλιέργειες καλύπτουν πάνω απο το 50% των αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ, και αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

Κείμενο: Μαριλένα Βρανά

20 Jun 2012 no comments