ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΙΔΑΚΗ

Είναι απλό, εύκολο και είναι τσάμπα!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΙΔΑΚΗ
Ραδιοφωνική Παραγωγός / Best Radio 92.6
Φωτογραφήθηκε στην Πλάκα

Η ΜΑΡΙΑ ΛΕΕΙ:
Τρέχω όταν θέλω να ξεφύγω από πράγματα και καταστάσεις. Είναι η διέξοδός μου. Η εκτόνωσή μου.
Μου αρέσει να τρέχω στο πουθενά. Καθαρίζει το μυαλό μου.
Το τρέξιμο είναι εθιστικό. Μόλις το βάλεις στη ζωή σου, δεν θες να το αφήσεις. Αλλά για μένα είναι κυρίως ψυχολογική ανάγκη, κάτι σαν ψυχοθεραπεία.
Δεν τρέχω με μουσική, γιατί ακούω μουσική όλη μέρα. Όταν βγαίνω για τρέξιμο, θέλω απλώς να βάλω τα παπούτσια μου και να φύγω.
Αν δεν έχω όρεξη να πάω για τρέξιμο, απλώς δεν θα πάω. Δεν το κάνω καταναγκαστικά, γιατί «πρέπει». Το κάνω μόνο όταν και όσο το θέλω.
Δεν έχω λάβει μέρος σε αγώνες ως δρομέας, μόνο ως DJ.
Θα μου άρεσε να πάρω μέρος σε ένα αγώνα 5 ή 10 χιλιομέτρων. Πιστεύω ότι θα είχε πλάκα. Όχι όμως σε μαραθώνιο, δεν είμαι για τέτοια.
Έχω τα αγαπημένα μου παπουτσάκια που με βολεύουν πολύ, αλλά στο ντύσιμο θέλω μόνο τα βασικά. Θέλω να νιώθω ελαφριά κι ελεύθερη, χωρίς τίποτα να με καταπιέζει.
Γύρω από το δάσος στον Άγιο Στέφανο είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για τρέξιμο. Μου αρέσει επίσης να τρέχω στην άμμο, τώρα που είναι άνοιξη και ζεσταίνει σιγά σιγά ο καιρός αλλά η άμμος είναι ακόμα δροσερή.
Το τρέξιμο είναι διασκεδαστικό αν το κάνεις επειδή σε ευχαριστεί. Ξέρω πολύ κόσμο που τρέχει με άγχος και κάνει… ρυτίδες!
Οτιδήποτε κάνεις με άγχος είναι μαζοχιστικό. Αν θες να αποδείξεις ότι είσαι η Φλόρενς Γκρίφιθ, έχεις πρόβλημα.

Πολύ κόσμος τρέχει πλέον γιατί είναι απλό και εύκολο. Είναι τσάμπα και το μόνο που σου χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια.
Άσε που οι άνθρωποι στα γυμναστήρια πια πληρώνουν για να υποφέρουν. Οι γυμναστές έχουν γίνει “φράου”! Ο άλλος σου λέει άμα είναι να με ζαλίζεις, θα τρέξω μόνος μου, έτσι όπως θέλω εγώ.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Είναι λεπτή η διαφορά μεταξύ της πειθαρχίας και της καταπίεσης. Βρείτε τον προπονητικό ρυθμο που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και προπαντός σας ευχαριστεί. Επειτα “χτίστε” τη βελτίωση της απόδοσή σας με μικρά βήματα, βάζοντας ρεαλιστικούς στόχους. Αν πιεστείτε υπερβολικά, κινδυνεύετε απλώς να τα παρατήσετε.

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

06 Mar 2012 no comments