ΠΑΟΛΑ ΤΖΙΟΥΣΤΙ

Μη βρίζετε, τρέξτε!

ΠAΟΛΑ ΤΖΙΟΥΣΤΙ
Σπούδασε Βιολογία, αλλά ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική
Φωτογραφήθηκε στην αυλή του σπιτιού της, στα Χανιά.

Η ΠΑΟΛΑ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα το τρέξιμο για να τονώσω την αυτοπεποίθησή μου.
Όταν τρέχω, πάντα γύρω στις 9 το πρωί, 4-5 φορές την εβδομάδα, είναι η ώρα που συγκεντρώνομαι και βάζω τις σκέψεις μου σε τάξη. Το τζόγκινγκ αποτελεί την καλύτερη εκτόνωση για να ξεκινήσει εύκολα η μέρα, με κουρδίζει, φορτίζει τις μπαταρίες μου. Όταν μάλιστα νιώθω ιδιαίτερα στρεσαρισμένη, βάζω τα δυνατά μου και ξεσπάω εκεί.
Όπως συνηθίζω να λέω και στον εαυτό μου, μη βρίζετε, τρέξτε!
Μένω στην Κρήτη γι’ αυτό το αγαπημένο μου μέρος για τρέξιμο είναι οπουδήποτε δίπλα στη θάλασσα. Συχνά τρέχω πλάι στο πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τύχει να τρέχω ανάμεσα σε παγόνια και χήνες.
Όταν τεμπελιάζω σκέφτομαι την έκρηξη ενέργειας που αποκτώ μετά το τρέξιμο και όταν δε μπορώ με τίποτα να σηκωθώ από τον καναπέ, προσκαλώ τη φίλη μου να τρέξουμε παρέα (για συμπαράσταση).
Με ανεβάζει η ενέργεια που μου χαρίζει το τρέξιμο και οι ηλιόλουστες μέρες.
«Μπράβο Πάολα, άντε και στο μαραθώνιο!», φωνάζω στον εαυτό μου κάθε φορά που διανύω μεγάλες αποστάσεις και νιώθω ότι όλοι οι στόχοι μου μπορούν να πραγματοποιηθούν.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Βάζοντας στόχο έναν αγώνα “αναγκάζετε” τον εαυτο σας να πειθαρχήσει στο ανάλογο προπονητικό πρόγραμμα. Το μυστικό είναι να επιλέγετε ρεαλιστικούς στόχους, αλλά και λίγο πιο απαιτητικούς κάθε φορά, ώστε να ανεβάζετε τον πήχη και να κρατάτε το σώμα σας σε εγρήγορση.

19 Mar 2012 no comments

Tags: