Ο θεσμός 2014

 

Ο ΘΕΣΜΟΣ

RUN LIKE A LADY!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΝΑ ΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ σε σχέση με την παγκόσμια ανάπτυξη των αγώνων αποστάσεων, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, ήταν στη συμμετοχή των γυναικών. Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι κυρίες λαμβάνουν μέρος ισότιμα στις πιο απαιτητικές διαδρομές, ενώ στην Αμερική έχουν ξεπεράσει αριθμητικά τους άνδρες. Παράλληλα, σε όλο τον πλανήτη διεξάγονται αγώνες αποκλειστικά για γυναίκες, με χιλιάδες συμμετοχές από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς, που αγωνίζονται μαζί, με εφόδιο τη θετική ενέργεια.

ΩΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ είχα τη χαρά, 4 χρόνια πριν, μαζί με φίλες δρομείς, να ξεκινήσουμε μια ανάλογη προσπάθεια στη χώρα μας. Σκοπός μας, να ενθαρρύνουμε τις Ελληνίδες να ασχοληθούν με το τρέξιμο, να προβάλουμε τις αξίες του μαζικού αθλητισμού, που μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση και να υπηρετήσουμε κοινωνικούς σκοπούς γυναικείου ενδιαφέροντος.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ με τη δημιουργία της κοινότητας των Lady Runners: Μέσω της ιστοσελίδας www.ladiesrun.gr, που αναδεικνύει τις Ελληνίδες που τρέχουν και της συνδεόμενης σελίδας στο Facebook, που λειτουργεί ως φόρουμ έμπνευσης και επικοινωνίας για χιλιάδες δυναμικές κυρίες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ LADIES RUN ΕΜΟΙΑΖΕ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ελαβε χώρα λίγους μήνες αργότερα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, χωρισμένος σε δύο αποστάσεις, των 5 και 10 χιλιομέτρων. Τέσσερις ημέρες πριν από τον αγώνα είχα την τιμή να παραδώσω, εκ μέρους κάθε κυρίας που θα συμμετείχε σε αυτόν, επιταγή 3.000€ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, για την εκστρατεία της ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ «ΑΣΤΕΡΑ» αγκάλιασε το θεσμό, φιλοξενώντας τη γραμματεία, την εκκίνηση, τον τερματισμό και τις απονομές, μαζί με ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής, εντός των εγκαταστάσεών του. Οφείλουμε ευχαριστίες στο γενικό διευθυντή Μιχάλη Μεταξά, στο διευθυντή δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ Λευτέρη Βαρέλη, στο διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ Μάρκο Λαμπίρη και σε όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Αστέρα.

ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ έδωσε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς που μίλησε για τη γέννηση ενός νέου θεσμού. Και την επόμενη χρονιά το δημοτικό συμβούλιο τίμησε την προσπάθεια εκατοντάδων γυναικών, θέτοντας ομόφωνα υπό την αιγίδα του το Ladies Run.

ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΤΡΕΞΑΝ μέσα από τους πευκόφυτους δρόμους του συγκροτήματος, δίπλα στα σκάφη της μαρίνας Βουλιαγμένης και κατά μήκος της Απόλλωνος, ως το τέρμα του Λαιμού.

Ο ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ και επίσημος χρονομέτρης του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Νίκος Πολιάς, ήταν εκεί για να εγγυηθεί την αξιόπιστη εξαγωγή των αποτελεσμάτων και να ενθαρρύνει τις αγωνιζόμενες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Και οι κυρίες ξεπέρασαν τον εαυτό τους, σε μια απαιτητική διαδρομή με έντονες κλίσεις. Αξίζουν αληθινά συγχαρητήρια στις εκατοντάδες Ladies κάθε ηλικίας και επίδοσης, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

ΈΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ. Προετοιμάσαμε με το ίδιο πάθος το δεύτερο κατά σειρά Ladies Run. Εχοντας στο πλευρό μας την Hermès, που εξέλεξε το 2013 χρονιά του αθλητισμού, ακτινοβολώντας διεθνώς τις αξίες του, υπό το σύνθημα “Chic, le sport!”. Και ακόμα, την ηγέτιδα δύναμη στην αθλητική ένδυση adidas, το αγαπημένο snack των δρομέων αντοχής Chiquita, τα κορυφαία wellness clubs της Holmes, τον αφαλιστικό εταίρο του κλασικού μαραθωνίου Ergo, τον επίσημο προμηθευτή των τελευταίων Ολυμπιακών αγώνων Links of London, το νερό Avra, τον Όμιλο Ιατρικού, τη Lifeguard Hellas.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, της Astir Marina, και προπαντός με τη μοναδική φιλοξενία του Astir Palace, πλημμυρίσαμε χαμόγελα και ομορφιά το ομορφότερο ίσως σημείο της Αττικής, το Λαιμό της Βουλιαγμένης, στο Καβούρι.

ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ σπουδαίες Ελληνίδες δρομείς, πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και της ζωής που τίμησαν μαζικά τον αγώνα, και διακρίθηκαν σε αυτόν.

ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ που φιλοδοξεί να αφήσει θετικό αποτύπωμα στην εποχή μας συνδυάζοντας την άμιλλα, τη θηλυκότητα και την κοινωνική προσφορά.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ LADIES RUN  ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ με το σωματείο “ΔΕΣΜΟΣ”, μία ομάδα νέων, δυναμικών γυναικών, μέσω του οποίου μπορέσαμε να αγοράσουμε ένα σύγχρονο κολποσκόπιο για τα Ανοιχτά Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου σε Αθήνα και Πέραμα.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ; Προετοιμάζουμε, στο “σπίτι” του Ladies Run τον Αστέρα, με το ίδιο πάθος και μεγαλύτερη εμπειρία, το τρίτο Ladies Run.  Ως τότε, μην ξεχνάτε: Run Like A Lady!

 

Κίμων Φραγκάκης

 

run_like_a_inner

Με την πρωτθλήτρια του στίβου Lady Αθηνά Κοϊνη, τη νικήτρια στα 5χλμ. του πρώτου Ladies Run.