Το Ladies Run κοντά στις μητέρες στις γυναικείες φυλακές της Θήβας

Επισκεφθήκαμε τη φυλακή με την ομάδα του ΔΕΣΜΟΥ για να δωρίσουμε 10 παιδικές κούνιες και ισάριθμα στρώματα, χάρη στη δική σας προσφορά!

Στα πλαίσια των απονομών του Ladies Run 2014, επιδίδοντας στο ΔΕΣΜΟ την επιταγή με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης επεφύλασσε μια έκπληξη: Η επιταγή είχε αξία 4.000 ευρώ, δηλαδή 1.000 ευρώ περισσότερα από όσα είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Τότε, υποσχεθήκαμε ότι εκτός από τις επαγγελματικές ραπτομηχανές που αποκτήθηκαν για τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών ΦΟΙΒΗ, θα προσφέραμε ακόμα κάτι χειροπιαστό σε γυναίκες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Που δεν θα είναι διαδεδομένο και σίγουρα όχι “κοσμικό”, αλλά θα πιάσει τόπο. (Συνολικά, έχουμε δωρίσει περισσότερα από 10.000 ευρώ από το 2012 εν ονόματι της κάθε συμμετέχουσας του Ladies Run, σε ουσιαστικές φιλανθρωπίες και όχι προσφορές “βιτρίνας”).

Σήμερα το πρωί, είχαμε τη μεγάλη χαρά να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας. Μετά από προσωπική προσπάθεια της -εγκυμονούσας πλέον- Εκάβης Βαλλερά από το ΔΣ του ΔΕΣΜΟΥ, συντονίστηκε η αγορά και μεταφορά των 10 βρεφικών κρεβατιών (κούνιες) και των στρωμάτων τους, και η παράδοσή τους σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό Νίκη Μουσχή και το υπόλοιπο προσωπικό των φυλακών, για τα μωρά που μεγαλώνουν στη φυλακή με τις μαμάδες τους. 

Συνολικά αυτή την περίοδο φιλοξενούνται 11 παιδάκια ηλικίας ως 3 ετών μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, σε μια ξεχωριστή πτέρυγα με έναν μικρο παιδότοπο. Έχει γίνει προσπάθεια από τους υπαλλήλους και τις ίδιες τις κρατούμενες να ομορφύνει ο χώρος με παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους και παιχνίδια που δωρίζουν φορείς όπως ο ΔΕΣΜΟΣ.

Οι υπάλληλοι των φυλακών ήταν ευγενικοί, επαγγελματίες, και μας έδωσαν την εντύπωση ότι εργάζονται με φιλότιμο για να κρατήσουν το σύστημα όρθιο, υπό αντίξοες συνθήκες. Τους ευχαριστούμε για την υποδοχή και την άδειά τους να φωτογραφίσουμε τους χώρους παρά τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας. Θελήσαμε να μοιραστούμε αυτές τις εικόνες που σφίγγουν το στομάχι αλλά κρύβουν και μια νότα αισιοδοξίας, με τις φίλες του Ladies Run. 

Αν και εσείς θέλετε να βοηθήσετε τις κρατούμενες με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. προσφέροντας είδη προσωπικής υγιεινής, λίγα χρήματα για το ταμείο των πρώτων αναγκών όσων αποφυλακίζονται, ή τηλεκάρτες που βρίσκονται όπως μάθαμε σε μεγάλη ζήτηση), επικοινωνήστε με την κυρία Μουσχή: Τηλέφωνο 2262073026. Email: [email protected]

Φωτογραφίες: Μάγδα Γκούμα.

29 Jun 2015 no comments