Το Ladies Run κοντά στον ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου

  Έχουν περάσει δύο μήνες από τη στιγμή που το Ladies Run παρέδωσε μέρος των εσόδων του επιτυχημένου αγώνα Ladies…

Μια ακόμη κοινωνική δράση του Ladies Run.

 

Έχουν περάσει δύο μήνες από τη στιγμή που το Ladies Run παρέδωσε μέρος των εσόδων του επιτυχημένου αγώνα Ladies Run VIRAL στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ. Σήμερα θα αρχίσουν να πιάνουν τόπο αυτά τα χρήματα καθώς υλοποιήθηκε η προσφορά του αγώνα στον ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου, κοντά στην Ομόνοια.

Μια τηλεόραση 65”, ένα DVD Player, ένα ηχοσύστημα, ένας επαγγελματικός βραστήρας, μια ηλεκτρική σκούπα και αρκετά ακόμα δώρα για το Πάσχα. Η προσφορά του Ladies Run.

 

Ο θεσμός του Ladies Run (που είναι «αδελφάκι» του Andro) έχει μια ζεστή παράδοση συνεργασίας με τον ΔΕΣΜΟ, έτσι ώστε μέρος των χρημάτων που συλλέγονται από τους αγώνες να ενισχύουν κάθε χρόνο φορείς που ασκούν κοινωνικό λειτούργημα και συντρέχουν ευπαθείς ομάδες γυναικών, όπως οι μαμάδες και τα ανήλικα παιδιά τους που διαμένουν στον ξενώνα.

H δουλειά που κάνουν οι Γιατροί του Κόσμου είναι άκρως σημαντική.

 

Η διοίκηση του Ladies Run έχει ενισχύσει και άλλους ξενώνες μεταναστριών ή κακοποιημένων γυναικών, από το 2012 που «τρέχει» ο αγώνας των γυναικών. Αυτή τη φορά η κοινωνική δράση του Ladies Run είχε στόχο να προσφέρει λίγη χαρά σε ευάλωτες γυναίκες και παιδιά στον ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου «A step Forward».

 

Ο ξενώνας «A step Forward» είναι ένα Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής για ευάλωτες γυναίκες που αιτούνται άσυλο με τα παιδιά τους.

Η επισταμένη δουλειά που κάνουν οι Γιατροί του Κόσμου είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Μέσα σ’ αυτές τις προσπάθειες εντάσσεται και ο ξενώνας κοντά στην Ομόνοια. Πρόκειται για ένα ασφαλές καταφύγιο για γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο και που αναζητούν Άσυλο με τα παιδιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, το Ladies Run είχε επισκεφτεί και τα ανοικτά πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην πλατεία Κουμμουνδούρου, και είχε προσφέρει ένα κολποσκόπιο αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Το Ladies Run και ο ΔΕΣΜΟΣ βρέθηκαν κοντά σε γυναίκες και παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Ο ξενώνας λειτουργεί ως ένα Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής για τη μεσοπρόθεσμη διαμονή ευάλωτων γυναικών αιτούντων άσυλο, και των παιδιών τους, με εξατομικευμένη προσέγγιση στην παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης ασύλου. Και με ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υγειονομική περίθαλψη, διατροφή, ασφάλεια και υγιεινή.

 

Αυτή τη στιγμή ο ξενώνας φιλοξενεί γυναίκες με τα 20 ανήλικα παιδιά τους εκ των οποίων 4 βρέφη και 16 παιδιά έως 12 ετών.

 

Το Κέντρο λειτουργεί όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για 44 δικαιούχους με ολοκληρωμένο τρόπο. Αυτή τη στιγμή ο ξενώνας «A step Forward» φιλοξενεί γυναίκες με  4 βρέφη και 16 μικρά παιδιά έως 12 ετών. Οι ανάγκες του ξενώνα ποικίλουν από είδη ένδυσης, επισιτιστικές ανάγκες μέχρι τεχνολογικό και οικιακό εξοπλισμό.

Η χαρά των παιδιών είναι η μόνη «ανταμοιβή».

 

Το Ladies Run επέλεξε να εξοπλίσει τον κοινόχρηστο χώρο του Ξενώνα με μια μεγάλη τηλεόραση 65”, ένα DVD Player, μια συλλογή από DVDs, ένα ηχοσύστημα, ένα επαγγελματικό βραστήρα, μια ηλεκτρική σκούπα. Ακόμα, λόγω των ημερών προσφέρθηκαν  30 πακέτα με τσουρέκια και κουλούρια που αγοράστηκαν από τον γνωστό παραδοσιακό φούρνο ΠΝΥΚΑ, καθώς και εκατοντάδες σοκολατένια αυγά που το προσωπικό του ξενώνα θα κρύψει για να ανακαλύψουν τα παιδιά στις γιορτές του Πάσχα.

Ο διοργανωτής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης και η project manager του ΔΕΣΜΟΥ, Βαλεντίνα Βιτάλη.

 

Στο παρελθόν, το Ladies Run έχει επισκεφτεί και τα ανοικτά πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, για να προσφέρει ένα κολποσκόπιο αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

 

Η Αγγελική Μαυρίκου από το τμήμα Εθελοντών και Χορηγιών των Γιατρών του Κόσμου καθώς και η Αλίκη Τζανεδάκη, Υπεύθυνη του Προγράμματος «A step Forward» παραβρέθηκαν εκ μέρους των Γιατρών του Κόσμου και μας ενημέρωσαν για τη σημασία του ξενώνα.

Μαζί με την τηλεόραση το Ladies Run πρόσφερε και μια σειρά DVDs για τα παιδιά που διαμένουν στον ξενώνα.

 

Από τον ΔΕΣΜΟ, παραβρέθηκαν η Βασιλική Ντζούφρα (Υπεύθυνη Ανάπτυξης Σχέσεων με Κοινωνικούς Φορείς), ο Πάνος Μπατάκης (συνεργάτης) και η Βαλεντίνα Βιτάλη (Project Manager), οι οποίοι φρόντισαν να υλοποιηθεί με ταχύτητα και διαφάνεια η προσφορά του Ladies Run, αγοράζοντας και μεταφέροντας τα αγαθά για τον ξενώνα.

Λόγω των ημερών δεν θα μπορούσαμε να μην προσφέρουμε πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια.

 

Ο διοργανωτής του Ladies Run, Κίμων Φραγκάκης, ανάφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ΔΕΣΜΟ για την καθοδήγηση, την αξιοπιστία και τη φιλική συνεργασία σε κάθε επίπεδο. Είναι χρέος μας να στηρίζουμε ευάλωτες γυναίκες, και το κάνουμε από το 2012 έχοντας συνεισφέρει πάνω από 25.000 ευρώ σε δράσεις και σε αναγκαία είδη. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε με το Ladies Run κοντά στους Γιατρούς του Κόσμου και δεν θα είναι η τελευταία».

Η προσφορά του Ladies Run θα πιάσει σίγουρα τόπο.

 

Αυτή ήταν η πρώτη δράση του Ladies Run για τη φετινή χρονιά, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι ο θεσμός βρέθηκε κοντά στα ασυνόδευτα κορίτσια στη ΜΚΟ «Ζεύξις» προσφέροντας πλυντήριο πιάτων και κλιματιστικά, αλλά και σε πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά στον ξενώνα Safe Place στο Λαύριο όπου προσφέρθηκαν πέντε ποδήλατα και κράνη για τα παιδιά και τις μαμάδες πρόσφυγες. Η τρίτη δράση του Ladies Run κατά την περσινή χρονιά ήταν κοντά σε μικρά παιδιά που διαμένουν στο «Μεγάλο μας σπίτι»: Γεμίσαμε με παιχνίδια έναν πρότυπο χώρο συναντήσεων, ψυχολογικής υποστήριξης και πρώιμης κοινωνικοποίησης για παιδιά  έως 4 ετών.

 

01 May 2021 no comments