Το Ladies Run στη ΦΟΙΒΗ

Επισκεφθήκαμε τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών με την Ντενίζ Δημάκη και την Τίνα Κεφαλά.

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου γράφτηκε ο συγκινητικός επίλογος στο πρώτο σκέλος της κοινωνικής προσφοράς του Ladies Run για το 2014.

Σε μια ζεστή μονοκατοικία στον Χολαργό που αποτελεί εδώ και 50 χρόνια καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες, συχνά με τα ανήλικα παιδιά τους, έγινε η επίσημη παράδοση των επαγγελματικών ραπτομηχανών Brother που αποκτήθηκαν μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, με τις 3.000 απο τις 4.000 ευρώ που συνεισέφεραν οι συμμετέχουσες στο Ladies Run.

Την επιτροπή του Ladies Run υποδέχτηκε εγκάρδια στον ξενώνα η Κλαίρη Δανιηλίδου – Τσιμικάλη, Πρόεδρος της ΦΟΙΒΗΣ, μαζί με την Εκάβη Βαλλερά, μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΣΜΟΥ που συντόνισε τη δωρεά.

Τις συμμετέχουσες στον αγώνα μας εκπροσώπησαν οι δύο φετινές νικήτριες: Η Ντενίζ Δημάκη, πρώτη στα 10χλμ. του Ladies Run, έκανε ένα διάλειμμα από την πολύ σφιχτή προετοιμασία της ενόψει του Κυριακάτικου μαραθωνίου της Αθήνας. Και η Τίνα Κεφαλά, πρώτη στα 5χλμ. του Ladies Run έσπευσε κοντά μας μόλις λίγες ώρες αφού προσγειώθηκε στην Αθήνα απο το Σαν Φρανσίσκο οπου βρίσκονταν.

Τον Αστέρα Βουλιαγμένης, οικοδεσπότη του πρώτου αγώνα αποκλειστικά για γυναίκες, εκπροσώπησε ο Λευτέρης Βαρέλης, PR & Marketing manager του συγκροτήματος.

Ο διοργανωτής του Ladies Run, Κίμων Φραγκάκης, ευχαρίστησε τη ΦΟΙΒΗ για την ευκαιρία που έδωσε στο θεσμό να προσφέρει ενίσχυση που θα έχει διάρκεια. Και θα βοηθήσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά, ώστε οι φιλοξενούμενες στον ξενώνα να σταθούν στα πόδια τους δημιουργικά και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ήδη, στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της ΦΟΙΒΗΣ στο Πνευματικό Κέντρο του Δημαρχείου Χολαργού – Παπάγου στις 15 & 16 Νοεμβρίου, θα πωλούνται τα πρώτα κεντήματα που φιλοτεχνούνται με τις νέες ραπτομηχανές. Μαζί με σπιτικές μαρμελάδες, λικέρ, χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλα χειροτεχνήματα.

Η Ντενίζ Δημάκη έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το έργο του ξενώνα κάνοντας ερωτήσεις για την ιστορία του, τη στέγη, τη στοργή που προσφέρει, αλλά και για τις ψυχολογικές και νομικές παροχές της ΦΟΙΒΗΣ προς εκατοντάδες γυναίκες ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας, απο το 1966.

Συγκινημένη, η Τίνα Κεφαλά προσφέρθηκε να βοηθήσει και στον τομέα του αθλητισμού και της ευεξίας, προπονώντας τις γυναίκες του ξενώνα στους κοντινούς πρόποδες του Υμηττού!

Η Εκάβη Βαλλερά τόνισε ότι είναι καθήκον του ΔΕΣΜΟΥ να μεσολαβεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά και προσωπική χαρά της που η συνεργασία του σωματείου με το Ladies Run στοχεύει στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων γυναικών που συνήθως δεν έχουν τη βοήθεια πιο προβεβλημένων φιλανθρωπικών προσπαθειών.

Ο Λευτέρης Βαρέλης συμπλήρωσε ότι είναι τιμή για τον Αστέρα να φιλοξενεί το Ladies Run ειδικά όταν μετά τη μεγάλη γιορτή του αγώνα ακολουθεί η άλλη, ακόμα ουσιαστικότερη χαρά της προσφοράς.

Ιδιαίτερα φιλόξενη, η κυρία Κλαίρη της ΦΟΙΒΗΣ κέρδισε την συντροφιά με την ζωντάνια του πνεύματος της, με τις προοδευτικές απόψεις της, ακόμα και με το ξεχωριστό της χιούμορ. Ταυτόχρονα μας τίμησε επιδίδοντας μια συγκινητική επιστολή που καταλήγει: “Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το έργο μας γίνεται ακόμα δυσκολότερο, όμως χειρονομίες σαν τη δική σας μας ενδυναμώνουν, γνωρίζοντας ότι έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν. Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά και να σας ευχηθούμε ολόψυχα κάθε δυνατή επιτυχία στους στόχους σας”.

Χάρη στη συνεισφορά των εκατοντάδων Ladies που συμμετέχουν στους αγώνες μας, από το 2012 το Ladies Run έχει συγκεντρώσει πάνω απο 10.000 ευρώ σε μετρητά για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, για ένα σύγχρονο κολποσκόπιο για τους Ιατρούς του Κόσμου και για τις ραπτομηχανές στον ξενώνα κακοποιημενων γυναικών ΦΟΙΒΗ. Μένει ακόμα ένας αποδέκτης για το επιπλέον ποσό που συγκεντρώσαμε φέτος, λόγω του ρεκόρ των συμμετοχών. Θα ανακοινωθεί σύντομα, πάντοτε σε συνεργασία με το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπαζάρ που ετοιμάζει ο ξενώνας και για να μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε τη ΦΟΙΒΗ στο έργο της, επικοινωνήστε με το 2106521500.

www.foivi.gr
www.desmos.org

05 Nov 2014 no comments