ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ

Το τρέξιμο είναι μια άσκηση – πρόκληση που δοκιμάζει την αυτοπειθαρχία σου.

Photο: Νίκος Καρανικόλας.
Ρούχα και παπούτσια: adidas
ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ
Ηθοποιός *
Φωτογραφήθηκε στον Λυκαβηττό

 

Η ΔΑΝΑΗ ΛΕΕΙ:

Παλαιότερα αναρωτιόμουν πώς κάποιοι άνθρωποι βγαίνουν για τρεξιμο, πώς και δεν βαριούνται, ποια ευχαρίστηση μπορεί να βρίσκουν σ’αυτό. Μέχρι που το δοκίμασα.

Το τρέξιμο είναι τρομερά απελευθερωτικό.Ξεκίνησα να τρέχω σχετικά πρόσφατα και έκτοτε είναι κάτι που θέλω να κάνω όσο πιο συχνά μπορώ. Νιώθω ότι το σώμα μου με ευγνωμονεί κυριολεκτικά,όταν τρέχω. Το νιώθω ζωντανό, δυνατό και ελεύθερο. Πνευματικά αντιστοίχως, με ηρεμεί και μου δίνει διαύγεια.

Ο στόχος μου όταν τρέχω είναι η αντοχή. Κάθε φορά να τρέξω για λίγο περισσότερο χρόνο. Την ταχύτητα την αφήνω συνήθως για τα τελευταία μέτρα ως μια έξτρα πρόκληση.

Μου αρέσει να τρέχω σε φυσικό περιβάλλον. Δεν μου αρέσει να τρέχω στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου και στους δρόμους της πόλης δε θα το επιχειρούσα.

Υπάρχουν μέρες αλλά και μήνες που βαριέμαι ή που δεν έχω ακριβώς τη διάθεση να το κάνω. Ωστόσο τις φορές που τελικά βγαίνω να τρέξω, νιώθω ομολογουμένως περήφανη για τον εαυτό μου που το έκανα. Η αίσθηση που εισπράττεις, αφού έχεις τρέξει, της ευεξίας και της αναζωογόνησης σώματος και πνεύματος είναι απολαυστική.

Με ρίχνει καμιά φορά η κούραση που ίσως νιώσω κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά προσπαθώ να επιμένω λόγω του παράγοντα που προανέφερα, της μετά-το-τρέξιμο-ευφορίας!

Τρέχοντας μπορώ να βρεθώ σε πανέμορφα σημεία της πόλης και να τα εξερευνήσω όπως στον Εθνικό Κήπο ή στην κορυφή του Λυκαβηττού, μια διαδρομή που αγαπώ ιδιαιτέρως, από όπου μπορώ να απολαύσω τη θέα της πόλης και να τη δω με καινούρια ματιά.

Μου αρέσει να ακούω μουσική όταν τρέχω, αλλά είναι και φορές που μου αρέσει απλώς να ακούω γύρω μου τους ήχους της φύσης και της πραγματικότητας, εσωτερικής και εξωτερικής.

Φυσικά και το τρέξιμο ανοίγει την όρεξη. Όταν τρέχω λιμπίζομαι περισσότερο υγιεινά πράγματα, είναι σαν το σώμα να σκέφτεται το καλό του.

Το τρέξιμο είναι μια άσκηση – πρόκληση γεμάτη οφέλη! Σε φέρνει πιο κοντά στη φύση, σε θέτει αντιμέτωπη με τις αντοχές σου και παράλληλα δοκιμάζει την αυτοπειθαρχία σου.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

“Στη ζωή δεν βελτιωνόμαστε όταν τα πράγματα είναι εύκολα. Βελτιωνόμαστε όταν αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις. Το τρέξιμο είναι μια πρόκληση μικρογραφία της ζωής. Όσο κάνεις εξασκείται βελτιώνει την απόδοσή του.”  

Επιμέλεια κειμένου: Μάγδα Γκούμα

** Τη Δανάη, τον φετινό χειμώνα, τηλεοπτικά την παρακολουθούμε στη σειρά του Alpha “Κόκκινο νυφικό” , ενώ θεατρικά στα ‘Έξυπνα Μικρά Ψέματα’ του Τζόι Ντι Πιέτρο, στο θέατρο “Κάτια Δανδουλάκη”.

17 Oct 2017 no comments