ΕΛΕΝΑ ΠΑΚΟΥ

“Η δύναμη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή που απαιτεί το τρέξιμο είναι ο ορισμός της γυναικείας φύσης!”

Έλενα Πάκου
Content Creator
Photo: Παναγιώτης Γιαννούτσος – taphteam

Είμαι η Έλενα Πάκου και ως content creator μοιράζομαι όλα τα μικρά και τα μεγάλα της καθημερινότητας μέσα από το Instagram και το κανάλι μου στο Youtube. Είμαι work in progress σε όλους τους τομείς και τώρα τελευταία έχω αρχίσει να απολαμβάνω αληθινά αυτό το ταξίδι.

Από παιδί είχα την ανάγκη της κίνησης με κάθε τρόπο και η αλήθεια είναι ότι όσες φορές το έχω αφήσει στην άκρη, η ανάγκη βγαίνει στην επιφάνεια με σημάδια σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Είναι τρόπος ζωής!

Στην παρούσα φάση, η αλήθεια είναι ότι μένω συνειδητά μακριά από στόχους και “νούμερα”. Έχω την ανάγκη να τρέχω για μένα, για να καθαρίζει το μυαλό μου και ξεφεύγω μέσα στη μέρα. Είναι το καλύτερο “me time” και με βοηθά όσο τίποτα!

Ακόμα κι όταν είμαι κουρασμένη, θα βγω από την πόρτα γιατί ξέρω ότι θα γυρίσω με ένα τεράστιο χαμόγελο και αυτή την υπέροχη εξάντληση που μόνο όταν τρέχεις μπορείς να καταλάβεις γιατί είναι τόσο ξεχωριστή! Κάθε φορά που λέω “δεν μπορώ” η απάντηση είναι στα πόδια μου. Εάν δεν είχα το τρέξιμο δε τα τελευταία 2 χρόνια που πέρασα τη φάση του διαζυγίου ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα!

Τρέχω πάντα με μουσική! Εάν μάλιστα είμαι σε φάση που έχω ανακαλύψει κάποιο τέλειο καινούργιο τραγούδι μπορώ να το ακούω και να τρέχω ασταμάτητα! Δεν έχω καλύτερο!

Όταν τρέχω σκέφτομαι τα πάντα και τίποτα! Το τρέξιμο λειτουργεί σαν μια μορφή διαλογισμού για μένα. Όπως έρχονται οι σκέψεις στο μυαλό μου έτσι προσπαθώ και να τις αφήνω να φεύγουν. Δεν τα καταφέρνω πάντα αλλά είναι μια ωραία άσκηση! Τρέχω μόνη μου συνήθως αν και πολύ θα ήθελα μεγαλώνοντας να με ακολουθούν και τα παιδιά μου!

Fun fact: δεν ξέρω τι πάει στραβά με εμένα αλλά δεν θέλω ποτέ να φάω μετά από το τρέξιμο. Ένα burgerάκι όμως την επόμενη μέρα το έχω εύκολα! Αν πρόκεται να επιλέξω ένα υγιεινό σνακ όμως, το αγαπημένο μου είναι μήλο με αμυγδαλοβούτυρο και κανέλα.

Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει, είναι καλοκαίρι στην Τήνο με ηλιοβασίλεμα!

Η δύναμη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή που απαιτεί το τρέξιμο είναι ο ορισμός της γυναικείας φύσης!

Εννοείται πως υπάρχουν μέρες που βαριέμαι να πάω για τρέξιμο. Και η αλήθεια είναι ότι από τότε που αποφάσισα να τιμώ και αυτή την διάθεση και να μην αρχίζω το mental αυτομαστίγωμα, έχω αγαπήσει το τρέξιμο ακόμα περισσότερο.

Για να είμαι ειλικρινής έχω βγάλει τη λέξη δίαιτα εδώ και χρόνια από το λεξιλόγιό και το μυαλό μου. Σίγουρα όλοι μας περνάμε στιγμές που η εικόνα μας μάς ζορίζει αλλά προσπαθώ να κρατάω την κίνηση και την άθληση μακριά από αυτές τις σκέψεις και να μην συνδέω το ένα με το άλλο. Θέλω να γυμνάζομαι γιατί αγαπώ και ευγνωμονώ το σώμα μου για όσα μπορεί να κάνει και όχι για να αλλάξω αυτά που δεν μου αρέσουν σε αυτό.

Υπάρχει κάτι αλήθεια μαγικό στο να ξεπερνάς κάθε φορά τον εαυτό σου, να βγάζεις την ένταση από μέσα σου, να περνάς λίγο χρόνο εκτός σπιτιού / γραφείου και να γυρίζεις κατάκοπος μεν, γεμάτος αισιοδοξία δε.

Είναι σημαντικό να γυμναζόμαστε επειδή μας αγαπάμε και επειδή το αξίζουμε και όχι επειδή θέλουμε να “κερδίσουμε” το επόμενο γεύμα μας!

06 Sep 2023 no comments