ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

«Η άθληση είναι μια επένδυση που αξίζει κάθε άνθρωπος»

Γεωργία Παράσχου

Ιδρύτρια “Humanity Greece”

Photo: Παναγιώτης Γιαννούτσος – taphteam

 

Ονομάζομαι Γεωργία Παράσχου και η καθημερινότητα μου είναι σαν ένας μαραθώνιος. Με εύκολες και δύσκολες διαδρομές. Με συνεχείς προκλήσεις και ταυτόχρονη προετοιμασία. Με δυνατές αλλά και αδύνατες στιγμές. Με χαρές αλλά και λύπες.

Στα 25 μου ίδρυσα την εθελοντική οργάνωση “Humanity Greece” όπου σήμερα θεωρείται μια από τις πιο δυναμικές ομάδες στήριξης σε έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν ενόψει της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η ζωή μέσα στο Humanity Greece είναι σαν τον Μαραθώνιο. Καλούμαστε να διανύσουμε μεγάλες και δύσβατες αποστάσεις. Άλλοτε ανεβάζουμε και άλλοτε ρίχνουμε ρυθμούς γιατί ο στόχος είναι η γραμμή τερματισμού.

Η άθληση για εμένα είναι ένας τρόπος προσήλωσης και πειθαρχίας μακριά από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Στιγμές που είσαι αντιμέτωπος μονάχα με τον εαυτό σου. Μια επένδυση που αξίζει κάθε άνθρωπος.

Το τρέξιμο είναι ένας ψηφιακός χάρτης νέων στόχων. Κάθε μέρα θέτεις τις βάσεις για να ξεπεράσεις τα όρια σου. Αντλείς πληροφορίες για το σώμα και τις ικανότητες σου.

Κάθε άνθρωπος έχει την δίκη του ταυτότητα και σίγουρα ο αθλητισμός μπορεί να καλύψει και να εκφράσει ανάγκες και επιθυμίες όλων των ανθρώπων. Μέσα από την διαφορετικότητα μας, επιλέγουμε το άθλημα που μας εκφράζει.

Μέσα από το τρέξιμο διατηρείς μια εξαιρετική φυσική κατάσταση, βοηθάς τον μεταβολισμό σου ενώ ταυτόχρονα γνωρίζεις και μαθαίνεις τα όρια σου. Και αυτό είναι ένα μοναδικό συναίσθημα.

22 Oct 2023 no comments