ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

«Ας αγαπήσουμε όλες λίγο περισσότερο τον εαυτό μας»

Ναταλία Αργυράκη

Δημοσιογράφος

Photo: Μόνικα Κρητικού

 

Ονομάζομαι Ναταλία Αργυράκη και είμαι δημοσιογράφος. Ίσως με έχετε δει τα Σαββατοκύριακα στην παρέα της Ναταλίας Γερμανού, στο Καλύτερα δε γίνεται, να κάνω συνήθως συνεντεύξεις από πρόσωπα της Τέχνης.

Κάνω καλλισθενική και αναρρίχηση γιατί μου αρέσει να κρατώ το σώμα μου και το μυαλό μου σε εγρήγορση, και να γυμνάζομαι χωρίς να σκέφτομαι ότι γυμνάζομαι.

Κίνητρο να βγω από την πόρτα και να ασκηθώ μου δίνει η βεβαιότητα πως μετά το τέλος της προπόνησης, θα νιώθω γεμάτη ενέργεια και πολύ χαρούμενη που τελικά το έκανα!

Έχω τρέξει σε μικρούς αγώνες δρόμου 5χλμ, που για τα δικά μου δεδομένα ήταν «μαραθώνιος»! Θυμάμαι την γλυκιά ενθάρρυνση του κόσμου στη διαδρομή και την αίσθηση ότι τελικά δεν ήταν όσο δύσκολο νόμιζα! Κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω το ακατόρθωτο και να τρέξω σε μαραθώνιο!

Ως άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ δίαιτα, αλλά έχει έναν καλό μεταβολισμό και τρώω σωστά από παιδί –αγαπώ τα λαχανικά, τα όσπρια, τα αυγά- πιστεύω ότι μόνο ο συνδυασμός μιας καλής διατροφής με το περπάτημα ή το τρέξιμο ή οποιαδήποτε άθληση επιθυμεί ο καθένας, μπορεί να κρατήσει ένα σώμα υγιές. Οι αναλογίες και το βάρος του καθενός είναι προσωπικό θέμα, γι’ αυτό αναφέρομαι στην υγεία, από προσωπική και μόνο εμπειρία.

Το μήνυμα μου προς τις γυναίκες; Είστε δυνατές, ικανές, πανέμορφες και μπορείτε να κάνετε το ακατόρθωτο. Ας αγαπήσουμε όλες λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, ας φροντίσουμε τις δικές μας ανάγκες και ας ελπίσουμε αυτό κάποια στιγμή να μη θεωρείται «επανάσταση», αλλά πραγματικότητα.

09 Oct 2023 no comments