ΣΟΦΙΑ ΑΛΑΤΖΑ

«Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να καταφέρουμε ως γυναίκες.»

Σοφία Αλατζά

Δημοσιογράφος – Αθλητικογράφος

Photo: Μόνικα Κρητικού

 

Ονομάζομαι Σοφία Αλατζά και εργάζομαι ως δημοσιογράφος – αθλητικογράφος. Κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, κάτι που με κάνει ευτυχισμένη στην καθημερινότητά μου. Είμαι ανήσυχο πνεύμα, θέλω διαρκώς να εξελίσσομαι και να κάνω νέα πράγματα. Νιώθω ευγνώμων για όλα όσα έχω καταφέρει τόσο σε προσωπικό, όσο και επαγγελματικό επίπεδο και ευλογημένη που θα φέρω στον κόσμο το πρώτο μου παιδί.

Πέρα από τη φυσική κατάσταση και το «περιτύλιγμα», η άσκηση μας δίνει καθημερινά μαθήματα ζωής. Μας μαθαίνει να είμαστε επιμελείς, πειθαρχημένοι, να ξεπερνάμε τις δύσκολες μέρες, να έχουμε υπομονή και επιμονή. Όταν επιμένει κανείς να βγάλει μια δύσκολη προπόνηση, αυτό τον βοηθάει και στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων στη ζωή του.

Στόχος μου είναι να προσπαθώ για το καλύτερο και να δίνω το 100%. Όταν δεν καταφέρνω το καλύτερο ή κάποιο επίτευγμα, σκέφτομαι ότι προσπάθησα, δοκίμασα και την επόμενη φορά θα παλέψω για κάτι ανώτερο.

Θέτω στόχο και δεσμεύομαι απέναντι στον εαυτό μου, αυτό είναι το κίνητρο μου. Πολλές φορές, σκέφτομαι πώς αισθάνομαι κάθε φορά που ολοκληρώνω μια δύσκολη μέρα, παρά την κούραση.

Όταν τρέχω με ”ανεβάζει” περισσότερο ο ρυθμός της μουσικής και η σκέψη για το αίσθημα της ευεξίας που θα νιώθω μετά την προπόνηση.  Πάντα τρέχω με μουσική! Ακούω λάτιν, γιατί με ξεσηκώνει και με εκφράζει ως είδος μουσικής! Τα αξεσουάρ μου όταν τρέχω είναι συνήθως αθλητικό κολάν, ανθεκτικό λαστιχάκι για τα μαλλιά, ρολόι και ακουστικά.

Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει είναι σε παραλία της αγαπημένης μου Χαλκιδικής. Μου αρέσει να τρέχω και με παρέα, αρκεί να μου πιάνουν κουβέντα!!!

Έχει θηλυκότητα το τρέξιμο, η θηλυκότητα πηγάζει από μέσα μας. Όταν νιώθουμε όμορφα με αυτό που κάνουμε, βγαίνει προς τα έξω. Ό,τι κι αν είναι αυτό!

Χρειάζεται ισορροπία και συνδυασμός άθλησης και σωστής διατροφής για το καλύτερο αποτέλεσμα ψυχικά και σωματικά.

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να καταφέρουμε ως γυναίκες. Η επιτυχία κάθε γυναίκας, θα πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες.

16 Oct 2023 no comments