SMOOTH OPERATORS

Φωτογραφίες: Νίκος Τσίρος.
Επιμέλεια: Αθηνά Γεωργιάδου.
Κείμενο: Αντώνης Ντινιακός.

Γνωρίζετε ότι η μπανάνα αποτελεί το καλύτερο pre-run snack;
Περιέχει άφθονο κάλιο, ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο στοιχείο (μέταλλο) για τον οργανισμό. Ναι, χρειάζεστε λίγο extra κάλιο όταν γυμνάζεστε διότι μέσω του ιδρώτα θα το χάσετε σε μεγάλες ποσότητες όταν π.χ. θα τρέχετε στη Βουλιαγμένη, σε λίγες μέρες!
Οι «θαυματουργές» ιδιότητες της μπανάνας επεκτείνονται και στη σωστή ρύθμιση των μυικών συσπάσεων – κοινώς με κάθε μπουκιά ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να σας επισκεφτούν ανεπιθύμητες «κράμπες» στη διαδρομή.
Ποιός είπε οτι οι υγιεινοί χυμοί είναι “ξενέρωτοι”; Ζητήσαμε απο τέσσερις κορυφαίους mixologists να δημιουργήσουν αποκλειστικά για εμάς τέσσερις μοναδικές συνταγές για smoothie μπανάνας. Αντλώντας έμπνευση -και πρώτη ύλη- από το official snack του Ladies Run, την μπανάνα Chiquita.
Ο Γιάννης Σαμαράς του bar «42», ο Βαγγέλης Ζάχος του «Baba Au Rum», ο Βασίλης Κυρίτσης του «Gin Joint» και ο Μπέντζαμιν του bar «Cinco» επέλεξαν φυσικά προϊόντα όπως μέλι, αβοκάντο, γιαούρτι, κάρδαμο και με βάση τη μπανάνα «σερβίρουν» τέσσερα τονωτικά “κοκτεϊλ ευεξίας”.
Η σημερινή συνταγή είναι του Βασίλη Κυρίτση, head mixologist στο Gin Joint:

“Banana Honeymoon”

Υλικά:
-1 ολόκληρη μπανάνα
-40ml τσάι γιασεμί
-20ml σιρόπι μελιού ανακατεμένο με απόσταγμα βανίλιας
-10ml φυσικός χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε σε ποτήρι Highball, έχοντας πρώτα γαρνίρει το smoothie μας με τριμμένη κανέλα. Enjoy!

18 Sep 2012 no comments