Το wellness

ΕΥΕΞΙΑ ME PILATES BY MANDY PERSAKI

TIPS ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για 11η χρονιά το Pilates by Mandy, με τη δυναμική ομάδα pilates trainers και επικεφαλής τη Μάντη Περσάκη, ιδιοκτήτρια 6 γυμναστηρίων – στο Ελληνικό, τον Αλιμο, τη Ν.Σμύρνη, τη Ν. Μάκρη και τον Κορυδαλλό– θα είναι ο Συνεργάτης Ευεξίας – Wellness Partner του event.

Η Μάντη Περσάκη μοιράζεται tips για τις Ladies, για σωστή προετοιμασία πριν τη μεγάλη μέρα:

Το Pilates αποτελεί το πιο σημαντικό στάδιο στην προετοιμασία ενός αθλητή, οποιοδήποτε άθλημα και αν εκπροσωπεί. Ιδιαίτερα οι δρομείς, πρέπει να κάνουν σωστή και ολοκληρωμένη προθέρμανση ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί τους και να «ζεσταίνονται» στο βέλτιστο δυνατό οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις τους πριν τον αγώνα. Όμως, ο βασικότερος λόγος που κάνει απόλυτα επιτακτική την ανάγκη για σωστή προθέρμανση και την ένταξη του Pilates στο εβδομαδιαίο προπονητικό τους πρόγραμμα, είναι ότι αυξάνεται σταδιακά η κυκλοφορία του αίματος και η καρδιά προετοιμάζεται ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των δρομέων. Μέσω εντατικής προπόνησης Pilates επιμηκύνονται οι μυϊκές ομάδες, αποφεύγονται οι τραυματισμοί μέσα από την ενδυνάμωση των μυών, των συνδέσμων και των τενόντων. Βελτιώνεται σημαντικά η ορθοσωμία, ενώ υπάρχει πληθώρα επιστημονικών μελετών που επιβεβαιώνουν την αύξηση της αντοχής και τη βελτίωση της καρδιοναναπνευστικής ικανότητας.

Μέσα από την ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση καθώς και με τη μεγάλη μου εμπειρία στον χώρο, προτείνω ανεπιφύλακτα, το Pilates ως την πιο ολοκληρωμένη μορφή άσκησης που μπορεί να ακολουθήσει ένας αθλητής. Ακολουθώντας λοιπόν το 10λεπτο απλό ασκησιολόγιο Pilates που σας προτείνω και εντάσσοντάς το στην καθημερινή προπονητική τους ρουτίνα θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και θα μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στις απαιτήσεις του αγώνα.

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο στρώμα, πόδια λυγισμένα στο αέρα, χέρια τεντωμένα στο πλάι στο ύψος των ώμων. Εκπνέοντας, μετατοπίζω τα πόδια από τη μία πλευρά και αφού επαναφέρω στο κέντρο μετατοπίζω και από την άλλη. Επαναλαμβάνω για 1-2’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Παραμένω ξαπλωμένη στο στρώμα, χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό και με την εκπνοή κάνω άρσεις λεκάνης για 1’ – 2’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Από τετραποδική θέση, τεντώνω αντίθετο χέρι- πόδι εναλλάξ εκπνέοντας, προσέχοντας να είναι στην ίδια ευθεία χέρι-κορμός- πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’- 2’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Παραμένω σε τετραποδική θέση και για 1’-2’, ανεβάζω και κατεβάζω το ένα πόδι τεντωμένο προσέχοντας να κρατάω σταθερό τον κορμό με την εκπνοή.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε τετραποδική θέση, κάνω μικρή κύφωση και μικρή λόρδωση εκπνέοντας για 1’-2’.

 

Στις 29 Οκτωβρίου, στην Astir Beach, ο τερματισμός των Ladies θα περιέχει ασκήσεις αποθεραπείας και χαλάρωσης για μια ομαλή αποκατάσταση και ξεμούδιασμα. Στο Ladies Run δεν τρέχουμε για το αποτέλεσμα αλλά για να περάσουμε όμορφα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το mandypersaki.gr