Η υγεία 2020

ΙΑΣΩ, ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ LADIES

Το ΙΑΣΩ, από το 1996 που ιδρύθηκε, αναπτύσσεται σταθερά και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Ομίλους στη χώρα μας.

Εμπλουτίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του και επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής. Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει, κατέχει σημαντικές πρωτιές στην Ελλάδα σε επίπεδο μεγέθους και αριθμό περιστατικών που αντιμετωπίζονται, αποτελώντας σημείο αναφοράς στον τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, το Κέντρο Μαστού και το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας είναι τα μεγαλύτερα τέτοια κέντρα στην Ελλάδα διατηρώντας διαχρονικά το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα Τμήματα αυτά του ΙΑΣΩ έχουν προσφέρει διαχρονικά, εξαιρετικά σημαντικό έργο, αντιμετωπίζοντας χιλιάδες ασθενείς, νεογνά και γυναίκες. Έχουν αναπτύξει πλούσιο επιστημονικό έργο, προσφέροντας το βέλτιστο στην πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία. Επιπλέον, έχουν αναδείξει το ΙΑΣΩ σε σημαντική δύναμη με ηγετική θέση.

 

1. Μαιευτική Κλινική: Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με ηγετική θέση.

-Το ΙΑΣΩ αποτελεί το Νο 1 Μαιευτήριο στην Ελλάδα και συνεργάζεται με περισσότερους από 1.500 Μαιευτήρες – Γυναικολόγους.

-Στο ΙΑΣΩ πραγματοποιούνται περίπου 10.000 τοκετοί ανά έτος.

-Διαθέτει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ανάμεσα στα Ιδιωτικά Μαιευτήρια της Αθήνας.

-Δίνεται μεγάλη έμφαση στην προώθηση του μητρικού θηλασμού ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

-Παρέχονται πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως τοκετός στο νερό.

 

2. Γυναικολογική Κλινική: Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Το ΙΑΣΩ αποτελεί ένα υπερσύγχρονο Γυναικολογικό Κέντρο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με την φροντίδα της γυναίκας να βρίσκεται στο DNA του.

Το Τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας καλύπτει όλο το φάσμα της διάγνωσης και θεραπείας του γυναικολογικού καρκίνου. Πλαισιώνεται από Ογκολογικό Συμβούλιο υψηλού επιστημονικού επιπέδου το οποίο διαχειρίζεται πληθώρα περιστατικών (300 περιστατικά ετησίως).

 

 

3. Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών: Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα

Το ΙΑΣΩ διαθέτει τη μεγαλύτερη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.), η οποία λειτουργεί από τον Μάιο του 1996.

Αντιμετωπίζει περισσότερα από 2.500 πρόωρα νεογνά το χρόνο τα οποία χρειάζονται παρακολούθηση για την αντιμετώπιση διαφόρων απλών ή και σοβαρότερων προβλημάτων.

Επιπλέον, αντιμετωπίζονται 120-150 νεογνά τα οποία γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 1.500 γραμμαρίων και έχουν ανάγκη εντατικής παρακολούθησης και υποστήριξης.

Η ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης των πολύ μικρών προώρων στην Ελλάδα. Εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας των νεογνικών προβλημάτων με αποτέλεσμα να τα καταφέρνουν όλο και πιο μικρά πρόωρα που πριν από κάποια χρόνια θα ήταν αδύνατον να επιβιώσουν.

 

4. Κέντρο Μαστού: Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας περισσότερες από 800 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως. Αποτελείται από την Α’ και την Β’ Κλινική Μαστού οι οποίες διακρίνονται για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο.

Οι Κλινικές στελεχώνονται από ιατρούς εξειδικευμένους στις παθήσεις μαστού, τόσο στη διαγνωστική όσο και στην θεραπευτική τους προσέγγιση. Με γνώμονα την άριστη ιατρική φροντίδα, προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Πραγματοποιούνται σύγχρονες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού (επεμβάσεις διατήρησης του Μαστού, ογκοπλαστικής και αποκατάστασης).

Το Κέντρο Μαστού πλαισιώνεται από το Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας, το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και το Παθολογοανατομικό Τμήμα.

Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ έχει αναγνωριστεί ως πλήρες μέλος του Breast Centers Network, του πρώτου παγκόσμιου δικτύου Μονάδων υγείας με αποκλειστικό αντικείμενο τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

 

5. Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας: Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και το μοναδικό με 4 Γραμμικούς Επιταχυντές.

Δείτε εδώ το Video.

Το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΙΑΣΩ είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και το μοναδικό εξοπλισμένο με τέσσερις Γραμμικούς Επιταχυντές τεχνολογίας αιχμής και μονάδα Βραχυθεραπείας υψηλού ρυθμού δόσης.

Το κέντρο λειτουργεί από το 1997 παρέχοντας τη δυνατότητα εφαρμογής και των πιο εξελιγμένων τεχνικών ακτινοθεραπείας (IMRT / VMAT IGRT) σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα και οργανισμούς (RTOG, ASTRO, ESTRO).

Στελεχώνεται από Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγους με μεγάλη εμπειρία και άρτια εκπαίδευση, από επιστημονική ομάδα ακτινοφυσικών, εξειδικευμένους τεχνολόγους, έμπειρους νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παρέχεται η δυνατότητα ψυχολογικής στήριξης στους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία.

Αναφορικά με τα περιστατικά που διαχειρίζεται, η αύξηση είναι εντυπωσιακή. Το 2011 διαχειρίστηκε 1.000 ασθενείς και σήμερα έχει φτάσει τους 2.500 ασθενείς ετησίως.