Το Ladies Run και η Εθνική Τράπεζα στηρίζουν το έργο του ΔΕΣΜΟΥ

Στο Ladies Run, με κάθε εγγραφή που ολοκληρώθηκε με τη χρήση των Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, ο Banking Partner του θεσμού πρόσφερε επιπλέον 5 ευρώ στο σωματείο ΔΕΣΜΟΣ. Πριν λίγες ημέρες η παρέα του Ladies Run και τα στελέχη της τράπεζας επισκέφτηκαν τον ΔΕΣΜΟ για να επιδώσουν την προσφορά στο Σωματείο.

Από αριστερά: η Project Manager του ΔΕΣΜΟΥ Ελίζα Δαμιανίδου, η νικήτρια του Ladies Run 2023 Ειρήνη Τσουπάκη, ο Διοργανωτής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης, η Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων και Ανάπτυξης του ΔΕΣΜΟΥ Μαργαρίτα Παλαβίδου η Διευθύντρια Καρτώνη της Εθνικής Τράπεζας Ελευθερία Βολιώτη, η Επικεφαλής Τομέα Πωλήσεων & Συνεργασιών Καρτών της Εθνικής Τράπεζας Μαριάντζελα Βαγενά, η Γενική Διευθύντρια του ΔΕΣΜΟΥ Έμιλυ Κερν, η Επικεφαλής Υποδιεύθυνσης Συνεργασιών Καρτών της Εθνικής Τράπεζας Έφη Φελέσκουρα και ο Συντονιστής Προγραμμάτων του ΔΕΣΜΟΥ Αρης Σπανούδης.

Το νήμα του τερματισμού μπορεί να κόπηκε προ μηνών και για το 11o Ladies Run, όμως το πνεύμα της προσφοράς διατηρεί την ορμή του. Απόδειξη, η πρόσφατη επίσκεψη της παρέας του Ladies Run, μαζί με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, Banking Partner του αγώνα, στα γραφεία του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ.

Από την πρώτη χρονιά, το Ladies Run, ο αγώνας δρόμου αποκλειστικά για γυναίκες, συμπορεύτηκε με το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ για να ενισχύσει ευπαθείς ομάδες γυναικων που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στον στίβο της ζωής. Πλέον στον αγώνα αυτό συνδράμει και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία προσέφερε στον ΔΕΣΜΟ 5€ επιπλέον για καθε εγγραφή που ολοκληρώθηκε με τη χρήση καρτών της τράπεζας. Χρήματα τα οποία προστέθηκαν στη δωρεά που πραγματοποιεί ούτως ή άλλως η διοργάνωση του Ladies Run κάθε χρόνο. Ενδεικτικά, για να δείτε τις περυσινές προσφορές του αγώνα μαζί με τον ΔΕΣΜΟ, κάντε κλικ εδώ.

Από το 2012, ο αγώνας Ladies Run στηρίζει ευπαθείς ομάδες γυναικών.

Όπως επεσήμανε και ο εμπνευστής και διοργανωτής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης, ΔΕΣΜΟΣ και Ladies Run συμπορεύονται 11 χρόνια τώρα. Είναι δύο θεσμοί που γεννήθηκαν μαζί μέσα στην κρίση, και σε όλο αυτό το διάστημα, το Ladies Run έχει στηρίξει το σωματείο που κάνει σπουδαίο έργο. Φέτος ήλθε και η σειρά των χορηγών να μπουν στο παιχνίδι και η Εθνική Τράπεζα υπήρξε πολύ γενναιόδωρη καθώς διπλασίασε τις προσφορές, για όλες τις πληρωμές που έγιναν μέσα από το σύστημα της.

Η Εθνική Τράπεζα είχε προβεί στην ίδια ακριβώς κίνηση και στο Ladies Run 2022 με μεγάλη διακριτικότητα, χωρίς να δώσει καμία σχεδόν δημοσιότητα πέρα από μια τυπική ανακοίνωση που είχε γίνει λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα. Φέτος, η παρέα του Ladies Run έπεισε τα στελέχη της τράπεζας να επισκεφθούν μαζί τον ΔΕΣΜΟ και να επιδώσουν μαζί την επιταγή.

Η Εθνική Τράπεζα είχε προβεί στην ίδια δωρεά και στο Ladies Run 2022 χωρίς να δώσει δημοσιότητα. Φέτος, η παρέα του Ladies Run έπεισε τα στελέχη της τράπεζας να επισκεφθούν μαζί τον ΔΕΣΜΟ και να επιδώσουν την επιταγή.

Το περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας στην Astir Beach, στο Ladies Run 2023.

Τα χρήματα διατέθηκαν προκειμένου να ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες γυναικών (κακοποιημένων, μεταναστριών, φυλακισμένων, τοξικοεξαρτημένων κ.α.). Για παράδειγμα, με την προσφορά του Ladies Run το 2022 προσφέρθηκαν μεταξύ άλλων τέσσερις ηλεκτρικές κουζίνες στις κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Θήβας, καθώς και παπλώματα και παπλωματοθήκες στον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων κοριτσιών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στον Δήμο Ιλίου.

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι μια διοργάνωση – ομπρέλα που λειτουργεί σε διάφορα επίπεδα, αξιοποιώντας πλεονάσματα εταιρειών και ιδιωτών, είτε μιλάμε για αγαθά, είτε για υπηρεσίες, και βοηθά τους δωρητές να εντοπίσουν και να κατευθύνουν τις προσφορές τους στις περιπτώσεις που αυτές θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο και θα βρίσκονται πιο κοντά στους δικούς τους στόχους και ευαισθησίες. Επιπλέον είναι μια οργάνωση στην οποία συμμετέχουν πολλές δραστήριες και δυναμικές γυναίκες.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΕΣΜΟΥ στη λεωφόρο Αθηνών, έγιναν και οι πρώτες κουβέντες για τις δράσεις στις οποίες θα κατευθυνθούν στοχευμένα οι δωρεές -άρα και η δωρεά της Εθνικής Τράπεζας- στο διάστημα που μεσολαβεί ως το επόμενο Ladies Run. Οι ακριβείς δράσεις θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερα από 37.500€ έχουν προσφερθεί σε βάθος δωδεκαετίας στις δράσεις του Δεσμού μέσω του Ladies Run, που από πρόπερσι ενισχύεται σημαντικά και από την Εθνική Τράπεζα. Για να βάλετε και εσείς το λιθαράκι σας, κυρίες, αρκεί να συμμμετάσχετε στον αγώνα που θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, τον Οκτώβρη. Μπορείτε να ξεκινήσετε την προπόνηση από τώρα!

 

Διαβάστε ακόμα, το Ladies Run κοντά στις κρατούμενες στις φυλακές γυναικών της Θήβας.

11 Mar 2024 no comments