Ladies Run VΙRAL: η φετινή δωρεά προς το Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ

Οι ανατροπές είναι μέρος της ζωής. Το σημαντικό είναι να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων, και να ξεπερνάς τις…

Ο δημιουργός του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης συνάντησε τις εκπροσώπους του ΔΕΣΜΟΥ στο άλσος Πικιώνη για να τους επιδώσει το αποδεικτικό κατάθεσης της φετινής δωρεάς. Στην παρέα και η νικήτρια του Ladies Run Viral, Παναγιώτα Τόκα.

Οι ανατροπές είναι μέρος της ζωής. Το σημαντικό είναι να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων, και να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Το Ladies Run, γεννημένο μέσα στην κρίση (2012), έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που καθιερώθηκε ως ένας πρωτοποριακός αθλητικός θεσμός, πως δεν πτοείται από αναποδιές. Έτσι και το 2020, που αναγκάστηκε να μεταφερθεί online. Παραδοσιακά, ο λαμπερός φιλανθρωπικός αγώνας διεξάγεται στην Astir Beach. Φέτος όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για όλους, άρα και για τον αγώνα δρόμου των γυναικών.

Παρά την πανδημία και την καραντίνα, το Ladies Run όχι μόνο δεν υπέστειλε τη σημαία του, αλλά κατάφερε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να προσφέρει μια ευπρόσδεκτη αθλητική διέξοδο, διατηρώντας πάντα την κοινωνική πτυχή του που είναι στο επίκεντρο της αποστολής του. Από ιδρύσεως, ο θεσμός στηρίζει ευπαθείς ομάδες γυναικών και έχει προσφέρει πάνω από 25.000 ευρώ σε φιλανθρωπίες.

Η γενική διευθύντρια του ΔΕΣΜΟΥ, Έμιλυ Κερν.

Από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, ο αγώνας του 2020 ξεδιπλώθηκε online: Εκατοντάδες ladies έτρεξαν στα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μόναχο, Βαρκελώνη κ.α.), σε διαδρομές της δικής τους επιλογής. Η διοργάνωση φρόντισε να πραλάβουν το goodie bag με το επίσημο T-shirt στο σπίτι τους, και οι επιδόσεις -τις οποίες μπορούσαν και να βελτιώνουν στη διάρκεια του online challenge- καταχωρούνταν μέσω ενός στυλάτου App, και ελεγχονταν από την εταιρεία που κάνει τη χρονομέτρηση στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η Παναγιώτα Τόκα που πρώτευσε στο Ladies Run Viral.

4€ από κάθε συμμετοχή κόστους 10€, συγκεντρώθηκαν φέτος για να διατεθούν μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, σε ευπαθείς ομάδες γυναικών. Μετά την ολοκλήρωση του φετινού αγώνα, τα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό του ΔΕΣΜΟΥ, από το Ladies Run. Και πριν λίγες ημέρες ήρθε η στιγμή για την επίδοση του αποδεικτικού της κατάθεσης στην Γενική Διευθύντρια και στην Ταμία του Σωματείου. Ο διοργανωτής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης συνάντησε την Έμιλυ Κερν και τη Λάρα Σταφυλοπάτη στο άλσος Πικιώνη, για την ολοκλήρωση της δωρεάς. Μαζί τους ήταν και η φετινή νικήτρια του Ladies Run Παναγιώτα Τόκα, που έτρεξε τα 5 χιλιόμετρα με χρόνο 18’09”. Η αθλήτρια του στίβου ήρθε για την περίσταση από την Αρκαδία όπου προπονείται, και με την παρουσία της εκπροσώπησε όλες τις συμμετέχουσες που έδωσαν φέτος τον καλύτερο τους εαυτό.

Χαμόγελα και… αποστάσεις.

Στην ανακοίνωση του, ο ΔΕΣΜΟΣ ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν ανάγκη. Εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, εσείς δίνετε ξανά το παράδειγμα στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων ενδυνάμωσης, απόδρασης και προσωπικής βελτίωσης, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ο ΔΕΣΜΟΣ βρίσκεται στη διαδικασία έρευνας και καταγραφής φορέων που στηρίζουν γυναίκες για να αποδώσει τη δωρεά του Ladies Run».

Ο εκδότης του Andro και διοργανωτής του Ladies Run, Κίμων Φραγκάκης.

Εν αναμονή της αξιοποίησης της νέας αυτής δωρεάς, ας θυμηθούμε πρόσφατες δράσεις του Ladies Run κοντά σε πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά, στο Λαύριο, κι ακόμα στο ΛΥΡΕΙΟ παιδικό ίδρυμα, στο κέντρο θεραπευτικών αλόγων «Ιππόλυση», στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, στο «Μεγάλο μας Σπίτι», στα ασυνόδευτα κορίτσια της ΜΚΟ «Ζεύξις», στο Καταφύγιο Γυναικών Θυμάτων Βίας και Trafficking του ΕΚΚΑ και σε πολλούς ακόμα φορείς.

 

Διαβάστε ακόμα: Το Ladies Run κοντά στα ασυνόδευτα κορίτσια στη ΜΚΟ «Ζεύξις».

15 Feb 2021 no comments