ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΑΤΑΛΙΩΤΑΚΗ

«Έχω κόλλημα με το τρέξιμο!»

Photo: Στέφανος Παπαδόπουλος

ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΑΤΑΛΙΩΤΑΚΗ
Τηλεπαρουσιάστρια
Φωτογραφήθηκε στην Κηφισιά

Η ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Η σχέση μου με το τρέξιμο ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, μετά από προτροπή φίλων μου που ασχολούνται με τον στίβο. Το ξεκίνησα δοκιμαστικά, ως έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης, αλλά σύντομα “κόλλησα”.
Στην αρχή δυσκολευόμουν πάρα πολύ και δε μπορούσα να τρέξω ούτε δέκα λεπτά, παρόλο που στον διάδρομο του γυμναστηρίου έτρεχα μέχρι και… δύο ώρες συνεχόμενα!
Τώρα πια “πετάω”: Προπονούμαι τούλαχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα, για πέντε χιλιόμετρα κάθε φορά.
Η άσκηση είναι απαραίτητη για τη γυναικεία σιλουέτα, όσο καλό μεταβολισμό και αν έχουμε. Με το τρέξιμο παρατήρησα τεράστια διαφορά στο σώμα μου. Είναι πιο όμορφα σμιλεμένο και καλλίγραμμο. Ταυτόχρονα είδα τις αντοχές μου να βελτιώνονται εντυπωσιακά.
Επιλέγω να τρέχω σε στάδιο γιατί διαθέτει ελαστικό ταρτάν, ή γρασίδι, που προστατεύει τα γόνατα από τους κραδασμούς.
Το κρύο είναι το μόνο που μπορεί να μου χαλάσει τη διάθεση όταν τρέχω. Παρόλα αυτά τον χειμώνα προπονούμαι με την ίδια συχνότητα που προπονούμαι και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, γιατί αισθάνομαι πως αν το αφήσω, θα με αφήσει κι αυτό.
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει απίστευτες δυνατότητες που πρέπει να ανακαλύψουμε για να είμαστε υγιείς, ψυχικά και σωματικά. Για παράδειγμα δες το μαγικό που συμβαίνει με το τρέξιμο: Ενώ καταναλώνεις μπόλικη ενέργεια, ταυτόχρονα “γεμίζεις” με ακόμα περισσότερη!
Το τρέξιμο σου δίνει κίνητρα, όπως και η ίδια η ζωή. Ξεπερνώντας τον εαυτό σου, κατακτάς οποιονδήποτε στόχο.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η Αγγελίνα είναι φέτος το φρέσκο πρόσωπο στη φρέσκια εκπομπή “Οι Κηπουροί του Mega”, που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:00

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

12 Feb 2013 1 comment