ΑΓΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

“Το τρέξιμο είναι αναζωογόνηση.”

ΑΓΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Τενίστρια, Νο 739 στο WTA (παγκόσμια κατάταξη)
Φωτογραφήθηκε στην παραλία του Westin στο συγκρότημα του Αστέρα

Η ΑΓΝΗ ΛΕΕΙ:
Δεδομένου ότι είμαι αθλήτρια, παράλληλα με την προπόνηση ενδυνάμωσης για το τένις και ανάλογα τη φάση στην οποία βρίσκεται η προετοιμασία μου, τρέχω καθημερινά τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα στο διάδρομο.
Οι στόχοι που βάζω στο τρέξιμο μπαίνουν πάντοτε συνδυαστικά με το πρόγραμμα των αγώνων μου, όχι μεμονωμένα, οπότε προσπαθώ να βελτιώνω την αντοχή μου αφού αυτό θα με βοηθήσει να είμαι καλύτερη τενίστρια.
Με άλλα λόγια, η ζωή μου είναι το τένις. Για να πετύχω εκεί, πρέπει να είμαι fit. Και για να είμαι fit, πρέπει να τρέχω.
Προτιμώ να τρέχω σε γήπεδο, σε ταρτάν, παρά στο διάδρομο, αφού ο καθαρός αέρας κάνει καλό και είναι σίγουρα πιο ευχάριστο – αν και στο γυμναστήριο βλέπω τηλεόραση όσο τρέχω.
Συνήθως προσέχω αρκετά και τη διατροφή μου, αλλά καμιά φορά, όταν έχω κουραστεί πολύ, το παρακάνω στις ποσότητες. Τις περιόδους που δεν παίζω τένις είμαι πιο αδύνατη, γιατί η προπόνηση μου ανοίγει την όρεξη!
Κάνω πάντα διατάσεις, και μετά από την προπόνηση και μετά από το τρέξιμο. Το χειρότερό μου είναι το μασάζ της αποθεραπείας! Πονάω πάρα πολύ. Αυτό είναι που με χαλάει περισσότερο στο τρέξιμο.
Το τρέξιμο είναι αναζωογόνηση. Ακόμα κι αν ξεκινήσω με μισή καρδιά, στο τέλος νιώθω άλλος άνθρωπος.
Δεν αφήνω να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να προπονηθώ, γιατί θα μείνω πίσω στο πρόγραμμά μου και το σώμα μου δεν θα
αντιδράσει καλά.
Τελευταία διαπιστώνω ότι ο κόσμος αθλείται περισσότερο από παλιά. Κυρίως στη… θεωρία. Μου σπάνε τα νεύρα όσοι έρχονται στο γυμναστήριο και φέρονται σαν να έχουν πάει για καφέ. Για να κουτσομπολέψουν και όχι να γυμναστούν. Και είναι αρκετοί αυτοί…

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Μας αρέσει το τρέξιμο με τη φούστα του τένις. Δίνει άλλο αέρα στην κίνηση… Μην σας φαίνεται περίεργο: Οι τενίστριες διανύουν “μαραθώνιους” τρέχοντας πάνω κάτω στο γήπεδο, επί ώρες, στα δύσκολα ματς. Δοκιμάστε το κι εσείς και μην ανησυχείτε: Απο μέσα έχει σορτσάκι!

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

26 Mar 2012 no comments