ΑΝΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΑ

“Τρέξιμο: ο προσιτός και εύκολος τρόπος.”

ΑΝΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΑ
Βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού.
Φωτογραφήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η ΑΝΝΑ ΛΕΕΙ:
Παίζω βόλευ επαγγελματικά. Τρέχω όσο μου το επιτρέπει το άθλημά μου, κυρίως σε περιόδους προετοιμασίας πριν την αγωνιστική περίοδο, σε συνδυασμό με αερόβια γυμναστική, για να αποκτήσω τη φυσική κατάσταση που απατείται. Συνήθως θα με βρείτε στο Ο.Α.Κ.Α αν δεν αναμετρώμαι με το διάδρομο του γυμναστηρίου!
Για εμάς που αθλούμαστε όλη μέρα είναι αναμενόμενο να είμαστε “fit”. Για όσους αντίθετα κάνουν δουλειά γραφείου και η καθιστική ζωή τους περιορίζει σε μία καρέκλα, θεωρώ ότι το τρέξιμο είναι ο πιο προσιτός και εύκολος τρόπος να φροντίσουν το σώμα τους.
Όταν τρέχω προτιμώ να’μαι μόνη. Εγώ και το i-pod. Κάνω καλύτερα focus. Ακούω συνήθως ρόκ μουσική. Ενώ οι Prodigy με “εκνευρίζουν” με την καλή έννοια, μου δίνουν ώθηση να συνεχίσω!
Στο ντύσιμο προτιμώ τα κολάν και τα boyfriend (υπερμεγέθη, βαμβακερά) t-shirts. Σταθερή αξία.
Έχω σκεφτεί να συμμετάσχω σε μαραθώνιο. Το Δεκέμβριο θυμάμαι βρισκόμουν βράδυ κοντά στο Ζάππειο και παρακολούθησα τυχαία το Energizer Athens Night Run, με τους δρομείς να φοράνε κορδέλες με φακό φωτίζοντας στο πέρασμά τους κάθε σκοτεινή γωνία. Ήταν τόσο ξεχωριστό το θέαμα που ήθελα να μπω κι εγώ σ’αυτή τη φωτεινή γραμμή!”
Για όσες έχουν μόλις ξεκινήσει να τρέχουν και γυρίζουν κατάκοπες στο σπίτι, ένα έχω να πω: Μην σας παίρνει απο κάτω, “If your body hurts then you’re doing something right”.
Αγαπημένη “ανακάλυψη” υγιεινού σνάκ είναι τo frozen yogurt. Με φρούτα και δημητριακά, χωρίς λιπαρά, και προπαντός το “προνόμιο” γεύσης παγωτού!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Συντονιστείτε με την “τάση” της εποχής, φτιάχνοντας frozen yogurt στο σπίτι: Είναι πανεύκολο να ανακατέψετε και να παγώσετε γιαούρτι με φρούτα. Επιπλέον, το αυθεντικό γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσετε, αντίθετα με τα συσκευασμένα προϊόντα παγωτού, είναι ιδανικό σνακ για μετά την προπόνηση: Δροσίζει, ενυδατώνει, προσφέρει πρωτεϊνες για μυική αποκατάσταση και βέβαια το απαραίτητο στις γυναίκες ασβέστιο. Χώρια τα οφέλη των φρούτων – αρκεί να μην προσθέσετε ζάχαρη!

Κείμενο: Μαριλενα Βρανά

18 Jun 2012 no comments