ΑΝΤΖΥ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ

“Συναισθηματική Ενέργεια!”

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΑΝΤΖΥ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ
Μοντέλο. Φοιτήτρια στο «Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων» στο Ηράκλειο Κρήτης.
Φωτογραφήθηκε στο Ζάππειο

Η ΑΝΤΖΥ ΛΕΕΙ:
Ασχολούμαι από μικρή με τον αθλητισμό και γι’αυτό “ευθύνεται” η μητέρα μου. Της άρεσε πολύ ο,τιδήποτε έχει σχέση με τη γυμναστική και με τη φροντίδα της υγείας και έτσι, μύησε και εμένα στην ίδια φιλοσοφία.
Από το δημοτικό έπαιζα σε ομάδα μπάσκετ και handball και αργότερα έκανα στίβο – κυρίως άλμα εις μήκος και αγώνες σκυταλοδρομίας.
Πλέον τρέχω αποκλειστικά για τον εαυτό μου, για να νιώθω καλύτερα και για να διατηρώ τη φυσική μου κατάσταση. Καθημερινά διανύω αποστάσεις των 8-9 χλμ. Στιλιστικό φετίχ: Τα Nike αθλητικά παπούτσια μου.
Προσπαθώ να διατηρώ μία ισορροπία μεταξύ γυμναστικής και σωστής διατροφής. Παρόλα αυτά, μία φορά την εβδομάδα επιτρέπω στον εαυτό μου κάθε είδος «γουρουνιάς»!
Δε μου αρέσει καθόλου η άσκηση στους κλειστούς χώρους των γυμναστηρίων, γι αυτό και τρέχω αποκλειστικά “εκτός”: Στο Ηράκλειο, όπου σπουδάζω, θα με βρείτε να τρέχω γύρω απο το φρούριο του Κούλε, στο παλιό ενετικό λιμάνι. Το ομορφότερο μέρος που έχω κάνει προπόνηση βρίσκεται στο Μιλάνο, στην περιοχή Πόρτα Τζένοβα, δίπλα στο ποτάμι.
Καμπανάκι, για να βγω έξω από την πόρτα του σπιτιού μου μια μέρα που είμαι πολύ κουρασμένη, είναι τα τυχόν περιττά κιλά που μπορεί να έχω πάρει…
Το μυστικό μου, σε περίπτωση που είναι πεσμένη η ψυχολογία μου την ώρα της προπόνησης, είναι να θυμώσω με τον εαυτό μου. Ο θυμός με τονώνει και μου δίνει ενέργεια να συνεχίσω!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Ο θυμός θεωρείται κίνητρο για πολλούς αθλητές, ακόμα και για τους επαγγελματίες. Οι ψυχολόγοι συμβουλευουν να αναζητήσουμε μέσα μας και άλλα συναισθήματα που μπορούν να μας κινητοποιήσουν. Η “συναισθηματική ενέργεια” μπορεί να έχει τη μορφή του φόβου, ακόμα και της λύπης: Υπάρχουν αθλητές που ξεπέρασαν το εαυτό τους τρέχοντας στη μνήμη κάποιου αγαπημένου προσώπου. Το σίγουρο πάντως ειναι οτι η αγνότερη συναισθηματική ενέργεια μπορεί να “ξεκλειδωθεί” μέσω της συγκίνησης λόγω χαράς!

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

25 Jul 2012 no comments