ΑΡΓΥΡΩ ΠΟΥΛΙΟΒΑΛΗ

“Είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις έναν καινούργιο τόπο.”

ΑΡΓΥΡΩ ΠΟΥΛΙΟΒΑΛΗ
Αρχιτέκτων
Φωτογραφήθηκε στον Εθνικό Κήπο

Η ΑΡΓΥΡΩ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα να τρέχω πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Τρέχω συστηματικά, αλλά συνήθως στο διάδρομο, όχι έξω. Με βολεύει περισσότερο με το πρόγραμμά μου, ενώ το χειμώνα δεν επηρεάζομαι από τις καιρικές συνθήκες.
Τώρα που έφτιαξε ο καιρός όμως βγαίνω όλο και περισσότερο έξω για τρέξιμο, κυρίως στην περιοχή του Φιλοπάππου και στη Διονυσίου Αρεοπαγείτου.
Μου αρέσει πολύ να τρέχω όταν ταξιδεύω. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις έναν καινούργιο τόπο. Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκα στην Ινδία, σε ένα χωριό 2 ώρες έξω από την Τζαϊπούρ. Ήταν ένα από τα ωραιότερα μέρη όπου έχω τρέξει μέχρι σήμερα. Στην Ελλάδα, ένα υπέροχο μέρος για τρέξιμο είναι η Αντίπαρος.
Τα 42 χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου μου φαίνονται πάρα πολλά! Aν τρέξω 10 χιλιόμετρα είμαι ευχαριστημένη. Νομίζω όμως πως φταίει ότι δεν το έχω σκεφτεί σοβαρά να πάω για περισσότερα. Μπορεί σε λίγο καιρό να μπω στη διαδικασία, ποιος ξέρει. Θέλει όμως άλλου είδους προετοιμασία. Εξάλλου ένας μαραθώνιος είναι δοκιμασία ορίων και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μου αρέσει το τρέξιμο: γιατί προκαλεί τα όριά σου, προκαλεί την αντοχή σου.
Δεν έχω τραυματιστεί ποτέ, αλλά μια φορά έκανα κάτι παρακινδυνευμένο. Είχα βγει με παρέα για ποδήλατο και στη διαδρομή χάλασε το ποδήλατό μου. Αποφάσισα να συνεχίσω τρέχοντας, για όσο άντεχα. Άντεξα 6 χιλιόμετρα, αλλά φορούσα εντελώς ακατάλληλα παπούτσια. Ήμουν τυχερή μάλλον που δεν τραυματίστηκα.
Τρέχω μόνη μου και χωρίς μουσική. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει η παρέα, απλώς είναι πρακτικά πιο δύσκολο να κανονίζεις ραντεβού και να συντονίζεσαι με κάποιον άλλο για να τρέχετε μαζί. Οπότε εκμεταλλεύομαι την ώρα της προπόνησης για να σκεφτώ τα δικά μου ή να αδειάσω το μυαλό μου – ανάλογα με την ανάγκη της στιγμής.
Δεν αποχωρίζομαι ποτέ τα παπούτσια που αγόρασα φέτος για τις προπονήσεις μου. Το πήρα απόφαση και αγόρασα σωστά παπούτσια και έχω δει σημαντική διαφορά στην απόδοσή μου.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η Αντίπαρος είναι πράγματι ένα απο τα καλύτερα νησιά για τρέξιμο αφού παρά το κυκλαδίτικο “ανάγλυφο” διαθέτει μια αρκετά επίπεδη, παραλιακή διαδρομή 15 χλμ. ανάμεσα στο λιμάνι και στον Αη Γιωργη, τους δυο βασικούς οικισμούς του νησιού. Ενώ, στο τέλος Μαΐου, θα φιλοξενήσει και τον πρώτο αγώνα δρόμου!

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

24 Apr 2012 no comments