ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

“Συναίσθημα χαράς και πληρότητα.”

ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗ
Χορεύτρια
Φωτογραφήθηκε στις Βρυξέλλες

Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΕΕΙ:
Τρέχω κυρίως για να βελτιώσω την αντοχή μου. Δεν βάζω συγκεκριμένους στόχους και όρια. Αυτό που αποζητώ είναι το συναίσθημα χαράς και πληρότητας που έχεις μετά από έντονη αεροβική άσκηση.
Παίρνω πάντα το i-Pod για παρέα και η μουσική που διαλέγω κάθε φορά αντικατοπτρίζει τη διάθεση της στιγμής.
Το τρέξιμο για μένα δεν είναι προπόνηση, αλλά διασκέδαση. Γι’ αυτό και δεν πηγαίνω σε αγώνες. Πήγα μόνο μία φορά όταν ήμουν μικρή και θυμάμαι τον πόνο που είχα στο στομάχι από το άγχος. Άσε που δεν μου αρέσουν και οι πολύ μεγάλες αποστάσεις. Μετά από λίγο βαριέμαι!
Δεν μου αρέσει να βγαίνω για τρέξιμο όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 10 βαθμούς, ενώ αντίθετα ο ήλιος μπορεί να με παρακινήσει να «ξεκουνηθώ» πολύ εύκολα.
Το ωραιότερο μέρος όπου έχω τρέξει ήταν στον Λουξεμβούργο. Το τοπίο της πόλης είναι παραμυθένιο. Σαν σκηνικό. Το αστικό τοπίο της πόλης εναλλάσσεται συνέχεια με το φυσικό. Υπέροχα ήταν επίσης και στην Κοπεγχάγη όπου έχω τρέξει βράδυ σε ένα τεράστιο πάρκο.
Όταν τρέχω φοράω συνήθως κολάν με φούτερ, ενώ τα αθλητικά παπούτσια μου αρέσει να είναι μαύρα με χρωματιστές λεπτομέρειες. Μερικές φορές παίρνω για παρέα το σκύλο μου. Όχι συχνά όμως, γιατί δεν είναι αρκετά γρήγορος. Κουράζεται, μένει πίσω και αναγκάζομαι να τον περιμένω.
Ο κόσμος δεν έχει πια λεφτά να πάει γυμναστήριο, οπότε βγαίνει για τρέξιμο στο δρόμο. Και ανακαλύπτει σιγά σιγά πόσο πιο διασκεδαστικό είναι αυτό σε σχέση με το βαρετό και μονότονο τρέξιμο στο διάδρομο.
Εκτός από το τρέξιμο, κάνω καθημερινά και ποδήλατο, αφού αυτό είναι το μεταφορικό μου μέσο. Αλλά οι ανηφόρες της επιστροφής κάθε φορά είναι ο εφιάλτης μου!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Και οι αγώνες μπορεί να είναι διασκέδαση αρκεί να νιώθεις το ανθρώπινο κύμα να σε παρασύρει, χωρίς το άγχος της επίδοσης που είχε η Αρτεμις στην πρώτη της εμπειρία. Η μαγεία των αγώνων αποστάσεων είναι οτι απευθύνονται εξίσου σε επαγγελματίες και αρχάριους ενώ ο καθένας που τερματίζει, είναι νικητής!

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

02 Apr 2012 no comments