ΒΑΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

«If you have a body, you are an athlete».

ΒΑΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Communication Consultant
Φωτογραφήθηκε στην Πειραιώς

Η ΒΑΛΙΑ ΛΕΕΙ:
Τρέχω από 17 ετών και τα τελευταία δύο χρόνια όλο και περισσότερο. Ωστόσο το τρέξιμο λειτουργεί ακόμα ως συμπλήρωμα στη γυμναστική που κάνω τρεις φορές την εβδομάδα.
Αγαπημένο μου μέρος για προπόνηση είναι το άλσος Συγγρού που μέσα του “κρύβει” το σχολείο μου, το Πειραματικό λύκειο Αναβρύτων. Αν και δεν έχω συμμετάσχει σε αγώνες trail οι διαδρομές στο άλσος είναι χωμάτινες οπότε μπορείς να πεις ότι έχω μια μικρή εμπειρία… εκτός δρόμου.
Αυτό που παρατηρώ τελευταία είναι ότι όλο και περισσότερες γυναίκες 35 ετών και άνω φροντίζουν την υγεία τους, φορτσάρουν στο τρέξιμο και βάζουν τα γυαλιά στις μικρότερες!
Έχω μεγαλώσει με χορό, οπότε μετά από 15 χρόνια μπαλέτου, η μουσική είναι απαραίτητη στις διαδρομές μου: Gossip, La Roux, Peaches, Roisin Murphy στο i-pod, μου δίνουν ρυθμό και δύναμη να συνεχίσω.
Ο στόχος μου δεν είναι ο χρόνος αλλά η αντοχή στα χιλιόμετρα. Η καλύτερη μου επίδοση μέχρι στιγμής είναι το δεκάρι και αυτή στοχεύω να ξεπεράσω.
Προσεγμένη διατροφή και τρέξιμο πάνε μαζί αλλιώς ακυρώνεις αυτό που προσπαθείς να πετύχεις. Πριν το τρέξιμο δεν μπορώ να φάω κάτι, με βαραίνει. Μετά τρώω συνήθως μια μπάρα δημητριακών ή μία μπανάνα για ενέργεια.
Γενικά το “ψάχνω” πολύ με το στύλ αλλά στο τρέξιμο θέλω κάτι απλό και λειτουργικό: Κολάν το χειμώνα, σόρτς το καλοκαίρι και οπωσδήποτε μια μπλούζα dry fit για να με κρατά στεγνή. Αυτό που δεν αποχωρίζομαι είναι τα φλούο κίτρινα Nike μου. Νιώθω σαν να τρέχω με γυμνό πόδι!
Το μόττο μου είναι αυτό του Bill Bowerman : «If you have a body, you are an athlete». Είναι ανεβαστικό, σου δίνει κουράγιο και την πίστη ότι ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Ο πλήρης γύρος του άλσους Συγγρού όπου τρέχει η Βάλια είναι 4.2 χιλιόμετρα, ή το… εν δέκατο του μαραθωνίου. Είναι ένας “χαμένος παράδεισος” ανάμεσα στο Μαρούσι και στην Κηφισιά και ίσως το καλύτερο μέρος για ήρεμη, στοχαστική προπόνηση στην πρωτεύουσα.

Κείμενο: Μαριλένα Βρανά

27 Apr 2012 no comments