ΓΙΩΤΑ ΒΛΑΧΑΚΗ

Ανάγκη για Αυτοβελτίωση!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΓΙΩΤΑ ΒΛΑΧΑΚΗ
Αθλήτρια του στίβου
Φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ

Η ΓΙΩΤΑ ΛΕΕΙ:
Το τρέξιμο μου αρέσει γι’αυτό που είναι: Μια προσωπική ανάγκη. Ανάγκη για αυτοβελτίωση, όχι κυνήγι επιδόσεων.
Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό στα 18. Μπήκα στον σύλλογο ΓΑΣ “Ιλισσός” θέλοντας κυρίως να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Τότε ήταν που ο προπονητής μου, Γιώργος Ζώρζος, με προέτρεψε να συμμετάσχω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει πιο ψηλά. Τελικά η ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή.
Σημαντικές στιγμές μέχρι τώρα ήταν η συμμετοχή μου τον περασμένο χρόνο στο πανελλήνιο ανωμάλου στην κατηγορία νέων όπου κατέκτησα την δεύτερη θέση στα 6 και στα 10 χλμ αλλά και στον Βαλκανικό αγώνα ανωμάλου των 6 χλμ στο Κοτσαέλι στην Τουρκία, ανεξαρτήτως της κατάταξής μου. Δέχομαι την καλή θέση με χαρά, σημασία για εμένα όμως έχει η συμμετοχή. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία από μόνη της.
Η προπόνηση ειναι καθημερινή υπόθεση για εμένα, συνήθως στο γήπεδο του Ηλυσιακού στου Ζωγράφου, αλλά και στην Πολυτεχνειούπολη οπου χαλαρώνω τρέχοντας με μουσική στα αυτιά δίπλα στους ποδηλάτες.
Το ομορφότερο σημειο που εχω τρεξει ειναι στο Μπιλμπάο της Ισπανίας δίπλα στο ποτάμι, για το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα συλλόγων.
Το μυστικό στην προπόνηση ειναι να συνδυάζεται η αισιοδοξία με την απαραίτητα πειθαρχία. Για να αποκτήσεις, μέσα απο την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια, την ακλόνητη πίστη ότι οι κόποι σου θα ανταμειφθούν.
Με πίστη και αισιοδοξία προσπαθώ πάντα για το καλύτερο αφού κάνω κάτι που αγαπώ αληθινά. Μοναδικό εμπόδιο, οι τυχόν τραυματισμοί. Κι αυτοί όμως θα περάσουν!
Είχα κι εγώ τη χαρά να συμμετάσχω στον πρώτο αγώνα Ladies Run: Έτρεξα παρέα με τη φίλη μου, Αθηνά Κοΐνη και χάρηκα πολύ που είδα τόσα καθημερινά κορίτσια να προσπαθούν για το καλύτερο, δίπλα σε καταξιωμένες αθλήτριες. Νιώθω οτι με αυτό τον τρόπο μια ερασιτέχνης φτάνει να εκτιμήσει περισσότερο την προσπάθεια της.
O Ladies Run δεν ήταν εύκολος αγωνας, κυρίως λόγω ορισμένων ανηφορικων σημείων. Με τόσες γυναίκες μαζεμενες όμως και με φόντο τη θάλασσα, έβγαζε κατι μοναδικό: Girl power!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Με τη φίλη της, Αθηνά Κοΐνη, έτρεξαν μαζί στο πρωτο Ladies Run και μοιράστηκαν τις δυο πρώτες θέσεις στην απόσταση των 5χλμ. Η Αθηνά έκανε χρόνο 00:17:17 κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και η Γιώτα κέρδισε το αργυρό μετάλλιο της LINKS OF LONDON τερματίζοντας με χρόνο 00:20:39.

Κείμενο: Μαριλένα Βρανά

03 Feb 2013 no comments