ΔΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

“Καλύτερη από το χθεσινό μου εαυτό!”

ΔΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ
Φοιτήτρια Ιατρικής.
Φωτογραφήθηκε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η ΔΕΝΑ ΛΕΕΙ:
Υπάρχουν φορές που βαριέμαι να φορέσω τα παπούτσια μου αλλά προτιμώ να μην αφήνω το τρέξιμο, για να μη με αφήσει και αυτό: Ακόμα κι αν νιώθω κουρασμένη θα βγώ για προπόνηση αφού ξέρω πως όταν επιστρέψω θα έχω διπλάσια ενέργεια και ανεβασμένη διάθεση.
Γενικά προτιμώ να τρέχω μόνη. Αν όμως κάποιος έχει μεγαλύτερη αντοχή είναι πρόκληση για μένα να τρέξω μαζί του και κίνητρο να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Συχνά με ακολουθούν και τα δυο σκυλακια μου!
Ζώ στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Καμιά φορά τρέχω στο σκοτάδι, σε ήσυχους δρόμους της πόλης.
Λατρεύω όμως να τρέχω δίπλα στη θάλασσα διότι νιώθω απολύτως ελεύθερη. Ειδικά ξυπόλητη, στην παραλία…
Οταν διανύω μεγάλες αποστάσεις έχω στο μυαλό μου μόνο μια σκέψη: Οτι πρέπει να κάνω ένα βήμα παραπέρα.
Τίποτα δεν μπορεί να με “ρίξει” όταν τρέχω. Ο στόχος μου είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη απο το χθεσινό μου εαυτό.

Δεν θα ξεχάσω τη μέρα που τραυματιστηκα σε αγώνα σκυταλοδρομιας: Στραμπούληξα τον αστράγαλο μου λίγο πριν τερματίσω. Μου κόστισε περισσότερο ψυχολογικά.
Ο κόσμος έχει κολλήσει με το τρέξιμο διότι είναι ο ευκολότερος και ένα τέλει ο διασκεδαστικότερος τρόπος άθλησης. Δεν χρειάζονται χρήματα ούτε πολύπλοκα αξεσουάρ, μόνο τα πόδια και τη σκέψη σου.
Δεν είναι ανάγκη να στερείσαι τίποτα όταν τρέχεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχεις το ελεύθερο να τρως ο,τι βρεις μπροστά σου!
Το αγαπημένο μου αθλητικό σνακ είναι οι μπάρες πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτας.
Και ο δρομέας που θαυμάζω, είναι ο ένας και μοναδικός, Haile Gebreselassie!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Τρέξιμο στη νυχτερινή Μπρατισλάβα; Αν σας αρέσει η ιδέα και βρεθείτε Σεπτέμβρη στη Σλοβακία, έχετε στο νού σας οτι πραγματοποιείται ο “River Park Night Run”: Περίπου 3.000 δρομείς καλύπτουν μια απόσταση 9χλμ. σε έναν διασκεδαστικό νυκτερινό αγώνα στην πόλη! (πληροφορίες μέσα απο το bratislavamarathon.com)

20 May 2012 no comments