ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

“Βάζεις στόχους και ξεπερνάς τον εαυτό σου.”

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
Στυλίστρια
Φωτογραφήθηκε στα Αναφιώτικια

Η ΕΛΕΝΑ ΛΕΕΙ:
Από μικρή είχα τεράστια αγάπη για τον αθλητισμό. Ξεκίνησα με μπαλέτο και ενόργανη γυμναστική και έφτασα να κάνω πρωταθλητισμό στο στίβο. Αρχικά σε αγώνες αντοχής, στη συνέχεια ταχύτητας και τελικά κατέληξα στα 60μ. εμπόδια, όπου μάλιστα έχω τερματίσει δεύτερη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Σταμάτησα τον πρωταθλητισμό στα 17 για να σπουδάσω, αλλά δεν έπαψα ποτέ να τρέχω. Παλαιότερα πήγαινα σε γυμναστήριο, τώρα όμως τρέχω έξω. Γιατί να κλειστώ στους τέσσερις τοίχους όταν, ακόμα και στην Αθήνα, υπάρχουν τόσο όμορφα μέρη για τρέξιμο;
Συνηθίζω να βάζω στόχους στις προπονήσεις και προσπαθώ να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό άλλωστε έκανα και πρωταθλητισμό. Προσπαθώ κάθε φορά να τρέξω λίγο περισσότερο από την προήγουμενη. Δεν το καταφέρνω πάντα, αλλά όταν το καταφέρω νιώθω βαθιά ικανοποίηση.
Με το τρέξιμο βελτιώνεις ολόκληρο το σώμα. Κάνεις υπέροχα πόδια και γλουτούς, ενώ παράλληλα γυμνάζεις κοιλιακούς και χέρια. Αν μάλιστα βάλεις περικάρπια με βαράκια στα χέρια, χτίζεις τέλειες πλάτες.
Θεωρώ πολύ αισθησιακό το θέαμα μιας γυναίκας που τρέχει. Σημαίνει ότι αγαπάει πολύ το σώμα της και το φροντίζει και αυτό την κάνει όμορφη και ως άνθρωπο.
Όταν πηγαίνω για τρέξιμο φοράω κατάλληλα αθλητικά ρούχα, που έχω από τα χρόνια που ασχολούμουν με το στίβο και σωστά αθλητικά παπούτσια που αποροφούν τους κραδασμούς. Η στυλιστική μου πινελιά είναι τα μαντήλια στο κεφάλι.
Ο σοβαρότερος τραυματισμός που είχα ποτέ ήταν στο αριστερό γόνατο, όταν έτρεχα σε αγώνες μετ’ εμποδίων. Περνούσα τα εμπόδια με το αριστερό μου πόδι και εξαιτίας της τριβής είχε μαζευτεί υγρό. Πήγα σε αθλίατρο, μου αφαίρεσε το υγρό και μου είπε σε δύο μήνες να κάνω επέμβαση. Επειδή φοβόμουν το χειρουγείο και επιπλέον μια επέμβαση θα με κρατούσε γύρω στα δύο χρόνια εκτός αγώνων, εγώ απλά «άλλαξα» πόδι και συνέχισα να περνάω τα εμπόδια με το δεξί!
Ο πιο πρόσφατος αγώνας που έχω λάβει μέρος ήταν, πριν από δύο χρόνια, στο Γύρο της Λειβαδιάς, όπου τερμάτισα δεύτερη. Πλέον ο σκοπός μου δεν είναι η νίκη, μου αρέσει απλά να συμμετέχω. Είναι ωραίο γιατί όλοι τρέχουν με ένα κοινό σκοπό.
Συνήθως τρέχω στο Πεδίον του Άρεως γιατί βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου και επιπλέον έχει πολύ κόσμο. Στην Καστοριά, δίπλα στη λίμνη, είναι το ωραιότερο μέρος όπου έχω προπονηθεί ποτέ. Ήταν τόσο όμορφα που ένιωθα ότι μπορώ να τρέχω για πάντα, χωρίς να με σταματάει τίποτα.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Φέτος εγκαινιάστηκε και ο πρώτος γύρος της λίμνης της Καστοριάς. Μαζί με το γύρο της λίμνης των Ιωαννίνων, αποτελούν δύο απο τους πιο γοητευτικούς αγώνες στη βόρειο Ελλάδα.

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

30 May 2012 no comments