ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕΣΙΡΙΔΟΥ

Το τρέξιμο έχει απίστευτη θηλυκότητα!

Όλα τα ρούχα είναι adidas / Photo: Στάμος Μιχαήλ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕΣΙΡΙΔΟΥ
Πρωταθλήτρια στίβου
Φωτογραφήθηκε στα HOLMES PLACE της Γλυφάδας.

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΛΕΕΙ:
Ασχολούμαι με τον αθλητισμό ή μάλλον με τον… πρωταθλητισμό: Τρέχω 100μ εμπόδια με απώτερο στόχο να φτάσω στους Ολυμπιακούς αγώνες!
Ο αθλητισμός είναι τρόπος και δρόμος ζωής για εμένα, και μάλιστα ενας πολύ ευχάριστος δρόμος για την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ευεξία μου.
Ακόμα και όταν νιώθω κουρασμένη αρκεί να φέρω το στόχο στο μυαλό μου για να βρω τη δύναμη να ανοίξω την πόρτα και να πάω με κέφι στο γήπεδο, για προπόνηση στο ταρτάν.
Συνήθως προπονούμαι μετα μουσικής, με dance τραγούδια που με ανεβάζουν: Συνοδεύω το κομμάτι τραγουδώντας από μέσα μου και το διασκεδάζω πραγματικά! Δεν τρέχω ποτέ με μπαλάντες – αυτές με ρίχνουν…
Όταν διανύω μεγάλες αποστάσεις το μυαλό μου αδειάζει. Αφήνομαι μονάχα στον ρυθμό της μουσικής.
Πάντοτε κάνω διατάσεις μόλις ολοκληρώσω την προπόνηση και αμέσως μετά, απολαμβάνω μια μπάρα δημητριακών.
Έχω τρέξει σε πολλά και διαφορετικά μέρη αλλα θα ξεχωρίσω την προπόνηση στο δάσος: Είναι μοναδική εμπειρία, ειδικά αν τρέχεις με παρέα. Μοναδική είναι και η αίσθηση του τρεξίματος στην παραλία, ξυπόλητη δίπλα στη θάλασσα, εκει που σκάει το κύμα.
Το τρέξιμο έχει απίστευτη θηλυκότητα, κυρίως για το “αποτύπωμα” του στο γυναικείο κορμί: Το γυμνασμένο σώμα είναι ελκυστικό, και το τρέξιμο γυμνάζει αρκετά ομοιόμορφα, “στεγνώνοντας” τα περιττά κιλά.
Ωστόσο για εμένα δεν υπάρχει η φράση “τρέχω για να μην κάνω δίαιτα”. Ακολουθούσα πάντοτε μια ισσοροπημένη διατροφή, είναι συνειδητή επιλογή μου. Δεν τρέχω για να αδυνατίσω αλλά για να είμαι υγιής και πάνω απ’όλα να νιώθω καλά με τον εαυτό μου!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Το τρέξιμο είναι πράγματι ένας από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- τρόπος να χάσεις βάρος. Όμως προσοχή: Τα αποτελέσματα δεν γίνονται ορατά από τις πρώτες εβδομάδες. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τρέξιμο αποστάσεων. Με λιγότερα από 30′ προπόνησης, το σώμα δεν αρχίζει να καίει λίπη. Αν όμως διανύετε μεγάλες αποστάσεις ή προπονείστε για τον μαραθώνιο, ετοιμαστείτε να “στεγνώσετε” παρότι εν τω μεταξύ θα έχει… ανοίξει και η όρεξή σας!

25 Apr 2014 no comments