ΕΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

“Ο συναγωνισμός αποτελεί κίνητρο.”

ΕΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Γιατρός και θεραπεύτρια shiatsu
Φωτογραφήθηκε στον εθνικό κήπο

Η ΕΛΛΗ ΛΕΕΙ:
Για μένα το τρέξιμο είναι υγεία. Είναι ο πιο απλός τρόπος άσκησης που μπορεί να επιλέξει κανείς, μόνος του ή με παρέα.
Κάθε φορά, σε κάθε προπόνηση, ο στόχος μπορεί να είναι διαφορετικός: Αλλοτε η κάλυψη ορισμένης απόστασης, άλλοτε η ολοκλήρωση ορισμένων χιλιομέτρων σε συγκεκριμένο χρόνο. Συνήθως οι στόχοι τίθενται ανάλογα με τον επόμενο αγώνα.
Μου αρέσει να παίρνω μέρος σε αγώνες γιατί έτσι θέτω όρια και στις προπονήσεις μου, ενώ ο συναγωνισμός αποτελεί πρόκληση για να ξεπεράσω κάθε φορά τον εαυτό μου. Επιπλέον ένας αγώνας δίνει εξαιρετικό κίνητρο για να προπονηθείς ακόμα κι όταν δεν έχεις πολύ όρεξη για τρέξιμο. Βέβαια εγώ, επειδή είμαι ψυχαναγκαστική, αν έχω βάλει στο πρόγραμμα να τρέξω, θα το κάνω ούτως ή άλλως.
Έχω τρέξει μια φορά σε μαραθώνιο και θα το ξανακάνω σίγουρα γιατί είναι μοναδική εμπειρία.
Όταν τρέχω, φοράω μια μπαντάνα στα μαλλιά, κυρίως το χειμώνα. Όχι για αισθητικούς λόγους, αλλά για να προστατεύει τα αυτιά μου από το κρύο!
Στην Ελλάδα, ένα από τα ωραιότερα μέρη όπου έχω τρέξει είναι οι Σπέτσες, ενώ στο εξωτερικό είναι η Βιέννη. Συνήθως πηγαίνω σε μέρη όπου είναι μετρημένες οι χιλιομετρικές αποστάσεις, όπως ο Εθνικός Κήπος που έχει διαδρομές ενός, ενάμιση και δύο χιλιομέτρων.
Υπάρχουν μέρες που δεν έχω καθόλου διάθεση για τρέξιμο. Μετά το μαραθώνιο, ελάττωσα πολύ τις προπονήσεις μου. Το σώμα μου χρειάζεται ανάπαυση μετά από τόσο μεγάλη καταπόνηση. Η όρεξη για τρέξιμο όμως πάντα επιστρέφει!
Εξάλλου, και το τρέξιμο μια συνήθεια είναι, αλλά σαφώς πιο υγιεινή από τις περισσότερες που έχουμε. Η αρχή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά το σώμα έχει ικανότητα προσαρμογής. Όλοι μπορούν να ξεκινήσουν το τρέξιμο και τελικά να το αγαπήσουν.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Ναί, το τρέξιμο “είναι μια συνήθεια” η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε και απο άλλες κακές πρακτικές. Αμέτρητες γυναίκες έχουν κόψει το κάπνισμα, χάσει βάρος, απαλλαγεί απο το άγχος κ.ο.κ. πειθαρχώνας στους ρυθμούς του και δίνοντας νέο βηματισμό στη ζωή τους.

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

28 Apr 2012 no comments