ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

“Φεύγει το μυαλό μου. Ταξιδεύω!”

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηθοποιός
Φωτογραφήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών

Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΕΕΙ:
Συχνά, όταν βγαίνω για τρέξιμο, το γυρνάω στο περπάτημα. Αυτού του είδους η άσκηση είναι για μένα διέξοδος. Νιώθω πως φεύγει το μυαλό μου. Ταξιδεύω!
Όταν βαριέμαι να πάω για τρέξιμο, το κίνητρό μου είναι πως όταν επιστρέψω, η διάθεσή μου θα με ευγνωμονεί. Το έχω δει στην πράξη.
Βλέπω γύρω μου πολλούς ανθρώπους, όλων των ηλικιών, να τρέχουν κι αυτό μου φτιάχνει τη διάθεση. Αντίθετα, μου τη χαλάνε τα σκουπίδια που μαζεύονται στους δρόμους.
Πεθαίνω για σοκολάτα και επιτρέπω στον εαυτό μου να φάει χωρίς τύψεις μετά από μια καλή προπόνηση. Όσο για τα υγιεινά τρόφιμα, τελευταία έχω κολλήσει με τα goji berries.
Λίγο έξω από το χωριό Πλάκα στην Κρήτη, υπάρχει μια υπέροχη διαδρομή σε λόφο, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Μοναδικό μέρος! Εκεί έχω τρέξει και βράδυ και ήταν καταπληκτικά.
Μια φορά, καθώς έτρεχα, έλεγα τα λόγια του ρόλου μου για να χτίσω την αντοχή μου και να τσεκάρω πόσο λαχανιάζω. Αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι δεν ήμουν μόνη. Ένας Θεός ξέρει τι σκέφτηκαν οι γύρω μου…
Το τρέξιμο είναι πολύ καλή μορφή άσκησης που βοηθά την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, οπότε σε συνδυασμό με καλή διατροφή μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επιπλέον είναι διασκεδαστικό και εκτονωτικό, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με τη φύση και να κοινωνικοποιηθείς ή να απομονωθείς – ανάλογα τι θες. Αυτοί δεν είναι αρκετοί λόγοι για να ξεκινήσεις;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η συζήτηση την ώρα του τρεξίματος (η και η απαγγελία ενός τραγουδιού, ενός ρολου όπως έκανε η Ευγενία) βοηθά στο να διατηρούμαστε στο “κατώφλι” της καρδιοαναπνευστικής μας λειτουργίας. Με άλλα λόγια, αν μπορείς να μιλάς χωρίς να χάνεις την αναπνοή σου, είσαι στο σωστό δρόμο! Χώρια που ξεχνιέσαι…

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

02 Apr 2012 no comments