ΕΥΗ ΛΕΚΚΑ

“Φυγή από τα άγχη.”

ΕΥΗ ΛΕΚΚΑ
Marketing assistant
Φωτογραφήθηκε στον Eθνικό Kήπο

Η ΕΥΗ ΛΕΕΙ:
Τρέχω για να νιώθω ελεύθερη και ζωντανή! Ξεφεύγω από τα άγχη μου, κάνω θετικές σκέψεις και νιώθω ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Δεν θέλω να γυρίζω στο σπίτι και να κάθομαι με τις ώρες σε έναν καναπέ. Προτιμώ να ενεργοποιώ το σώμα και το μυαλό μου.
Φοράω φόρμα ή κολάν, μια φαρδιά μπλούζα και τα αθλητικά μου παπούτσια. Βάζω δυνατά μουσική στο κινητό και παίρνω τους δρόμους ή… τους διαδρόμους. Εννοείται ότι έξω είναι πολύ πιο ωραία. Είναι υπέροχη η αίσθηση να τρέχεις στη φύση.
Αγαπημένο μου μέρος για προπόνηση είναι το Καβούρι, για την υπέροχη θέα στο πέλαγος.
Προτιμώ να τρέχω μόνη. Αφήνομαι στις σκέψεις μου και δεν έχω κάποιον να με αγχώνει. Επιλέγω ήσυχα μέρη, χωρίς πολλά αυτοκίνητα.
Ξεκινάω κάνοντας ζέσταμα με χαλαρό τρέξιμο και στο τέλος της προπόνησης κάνω πάντα διατάσεις – είναι πολύ σημαντικές για να μην πιάνονται οι μύες.
Σε μικρότερη ηλικία είχα συμμετάσχει σε αγώνες στίβου: Σκυταλοδρομία, άλμα εις μήκος και άλμα εις ύψος. Θα με ενδιέφερε πολύ να λάβω μέρος σε αγώνες δρόμου, ίσως και στο μαραθώνιο, για να τεστάρω τον εαυτό μου, τις αντοχές μου.
Μετά από μια σκληρή προπόνηση δεν θα “επιβραβεύσω” τον εαυτό μου με φαγητό ή γλυκό. Μοιάζει να μην εκτιμώ τον κόπο και την προσπάθειά μου. Λατρεύω τα ακτινίδια, τις φράουλες και τις μπάρες δημητριακών.
Δεν συμφωνώ με τη λογική της δίαιτας. Το παν για καλή φυσική κατάσταση είναι η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με κάποιο είδος άθλησης.
Στις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με το τρέξιμο, προτείνω να ξεκινήσουν… χθες! Αν το εντάξουν στην καθημερινότητά τους, θα παρατηρήσουν ότι κάθε μέρα θα μπορούν να τρέξουν 5 λεπτά περισσότερο από την προηγούμενη και μέσα σε μία μόνο εβδομάδα η αντοχή τους θα έχει βελτιωθεί.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Το ωραιότερο σημείο για τρέξιμο στο Καβούρι είναι ο παράδρομος της Γρηγορίου Λαμπράκη πάνω απο την πλάζ. “Τρέχει” παράλληλα με τα πεύκα και τη θάλασσα και, όπως είναι κλειστός με κολωνάκια του δήμου προσφέρει την πιο ασφαλή διαδρομή για ποδηλάτες, δρομείς και… μαμάδες με καρότσια!

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

26 May 2012 no comments