ΙΟΥΛΙΑ ΣΑΚΟΒΑ

Με ένα μαγικό τρόπο το τρέξιμο πάντα με ”ανεβάζει”!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΙΟΥΛΙΑ ΣΑΚΟΒΑ
Fashion Designer
Φωτογραφήθηκε στον Λυκαβηττό

Η ΙΟΥΛΙΑ ΛΕΕΙ:
Γυμνάζομαι καθημερινά για να εκτονωθώ, να “βγάλω” από πάνω μου τις εντάσεις της μέρας και για να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση.
Μ’ αρέσει να δοκιμάζω τα όρια μου. Όταν βλέπω ότι ο χρόνος μου βελτιώνεται νιώθω υπερήφανη για τον εαυτό μου όμως δεν τρέχω αποκλειστικά με το μυαλό στο χρονόμετρο. Πρωτίστως, με ενδιαφέρει να αυξήσω την αντοχή μου.
Είναι φορές που αισθάνομαι κουρασμένη, που δεν έχω διάθεση να γυμναστώ. Αλλά, με ένα μαγικό τρόπο, το τρέξιμο πάντα με ανεβάζει! Μάλλον γιατί ξέρω κατά βάθος ότι θα νιώσω υπέροχα στο τέλος της διαδρομής.
Τρέχω ακούγοντας πάντα μουσική. Με βοηθάει να κρατώ σταθερό το ρυθμό, χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου. Δεν έχω κάποιο αγαπημένο τραγούδι, όμως τελευταία έχω κολλήσει με το Genesis των Grimes.
Δεν μου αρέσει να κάνω εκπτώσεις στη διατροφή μου, πόσο μάλλον όταν έχω πασχίσει για να διανύσω μια αξιόλογη απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα ένιωθα οτι δεν ανταμείβω τον κόπο μου θετικά. Προτιμώ  να «επιβραβεύω» τον εαυτό μου με το αγαπημένο μου υγιεινό σνακ που ειναι η ρυζογκοφρέτα με ταχίνι, κακάο και μια μπανάνα.
Η αγαπημένη μου διαδρομή είναι από τα Φηρά ως την Οία της Σαντορίνης. Μια σχετικά μικρή αλλά μαγευτική απόσταση, μοναδική στον κόσμο!
Κάνω διατάσεις συστηματικά, τις θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι κάθε προγράμματος φυσικής κατάστασης. Ανάλογα την άσκηση που επιλέγω -όχι μόνο το τρέξιμο- βρίσκω χρόνο και υπομονή για τις σωστές διατάσεις στο τέλος. 
Μπορεί να είναι γνωστό αλλά πρέπει να το θυμόμαστε και να το υπενθυμίζουμε: Το παν για  καλή φυσική κατάσταση είναι η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με κάποιο είδος άθλησης. Αυτό είναι το “μυστικό” αν θες να βλέπεις συνεχή βελτίωση στην υγεία, στην ευεξία και στον τρόπο που αισθάνεσαι το σώμα σου.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

H μουσική «ξεγελάει» το μυαλό: Αν συγκεντρώσεις αποτελεσματικά την προσοχή σου στο ρυθμό, θα έχεις καλύτερη απόδοση και πιο ανεβασμένη διάθεση. Πολλοί αθλητές όπως δρομείς και τριαθλητές χρησιμοποιούν την μέθοδο αυτή για να μην χάσουν το ρυθμό τους στην προπόνηση και να αντέξουν μέχρι τέλους. Διάλεξε και εσύ την αγαπημένη σου μουσική και επιχείρησε να συγχρονίσεις του παλμούς σου με το beat: Δεν αποκλείεται να σε εντυπωσιάσει το αποτέλεσμα! 

Silk Twilly Hermès, Les Baigneuses. Συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013.

04 Nov 2013 no comments