ΙΡΕΝ ΜΑΜΦΡΕΝΤΟΣ

“Τρέχω για να νιώσω δυνατή.”

ΙΡΕΝ ΜΑΜΦΡΕΝΤΟΣ
Μητέρα
Φωτογραφήθηκε στο Καβούρι

H ΙΡΕΝ ΛΕΕΙ:
Η βασική μου ασχολία στη ζωή είναι το σπίτι μου, ο άνδρας μου και τα δύο παιδιά μου.
Τρέχω για να νιώσω δυνατή. Όπως ένιωσα όταν τερμάτισα στο 10άρι της Αθήνας. Θα το ξανακάνω σίγουρα, αλλά χωρίς να κοιτάω το χρονόμετρο. Δεν με ενδιαφέρει να βελτιώσω το χρόνο μου. Προς το παρόν μπαίνω σε αγώνες για την ατμόσφαιρα.
Σε αντίθεση με αρκετές φίλες που με παρακινούν να τρέξουμε παρέα για να νικήσουμε την τεμπελιά, για μένα κίνητρο είναι συνήθως η μοναξιά του δρομέα.
Δεν μου αρέσει το αθλητικό στυλ και γι’ αυτό δεν θα με δείτε ποτέ με τα τελευταία φουτουριστικά αξεσουάρ. Συνήθως φοράω τσεμπέρι (!) γιατί με ενοχλεί η φράντζα μου όταν τρέχω.
Όταν ξεκίνησα, δεν μπορούσα να κάνω βήμα χωρίς μουσική στα αυτιά. Το ιδανικό άλμπουμ για κάτι λιγότερο από μία ώρα τρέξιμο είναι το «The Suburbs» των Arcade Fire. Αγαπημένο μου κομμάτι, το «Lights» των Archive. Με ξεκουράζει επίσης –με κάνει να ξεχνιέμαι– το να ακούω σονάτες του Μότσαρτ στο πιάνο, που μου έπαιζε ο μπαμπάς όταν ήμουν μικρή.
Το μόνο που μου τη σπάει στο τρέξιμο είναι το ξεκίνημα, όταν δυσκολεύομαι να βρω το σωστό ρυθμό αναπνοής. Και βέβαια αν νιώσω ότι πονάω κάπου και πρέπει να ζυγίσω αν συνεχίζω ή σταματάω. Αντίθετα με «φτιάχνει» τρομερά όταν μετά από κάποια χιλιόμετρα έχω πάρει φόρα και νιώθω ότι τα πόδια αυτονομούνται από το μυαλό μου.
Όταν τρέχω σε αγώνες, δεν σκέφτομαι πολλά πράγματα διότι προτιμώ να παρατηρώ τους γύρω μου. Όταν όμως τρέχω μόνη, συνήθως σκέφτομαι τη μέρα που ξεκινάει και τα προβλήματα που έχω να αντιμετωπίσω.
Η αγαπημένη μου ανάμνηση από τρέξιμο είναι ξυπόλητη στην παραλία κάτω από τη χώρα της Σκύρου, με συννεφιά και μπόλικο αέρα: Τρομερό… Και καπάκι βουτιά στα παγωμένα κύματα. Ακόμα πιο τρομερό…

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Επιτέλους ένα μοντέρνο κορίτσι με τσεμπέρι – είδατε τι κάνει το τρέξιμο; Και μάλιστα, χρωματιστό. Ποιος σχεδιαστής θα τσιμπήσει την ιδέα;-)

01 Apr 2012 no comments