ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ

Τρέχοντας στην Τήνο!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ
Φοιτήτρια δημοσιογραφίας
Φωτογραφήθηκε στην Τήνο

Η ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Τρέχω για να αυξήσω την αντοχή μου και να αποκτήσω καλή φυσική κατάσταση.
Η σωματική -αλλά και ψυχική!- ευεξία που νιώθω μετά, λειτουργεί ως κινητρό για να βγώ έξω από την πόρτα και να πάω για τρέξιμο ακόμα και αν είμαι κουρασμένη ή πολύ απλά… βαριέμαι.
Όταν τρέχω, ακόμα και σε διάδρομο στο γυμναστήριο, ακούω πάντα μουσική. Επιλέγω τραγούδια με έντονο ρυθμό γιατί με ανεβάζουν.
Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έχω λάβει μέρος σε αγώνες, όμως θα το ήθελα πολύ. Όχι για να διεκδικήσω μια καλή θέση, ούτε για να καταγράψω αξιόλογο χρόνο αλλά για να τεστάρω τα όριά μου και να επιχειρήσω να τα ξεπεράσω. Το βλέπω σαν ένα στοίχημα με τον ίδιο μου τον εαυτό.
Πολύ συχνά όταν επιστρέφω από ένα γερό τρέξιμο υποκύπτω σε κάποια λιχουδιά ή για να το πω λιγότερο κομψά, θα κάνω κάποια «γουρουνιά». Μπορεί να φάω από ψωμί με μερέντα έως pizza. Βέβαια, την επόμενη μέρα θα προσέξω η διατροφή μου να είναι πιο μετρημένη.
Το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει είναι σε μια παραλία στην Τήνο, στον Αγ. Ρωμανό. Η δυσκολία της άμμου σε προκαλεί να προσπαθήσεις εντονότερα. Ενώ με το θαλάσσιο ορίζοντα να απλώνεται μπροστά σου νιώθεις ελεύθερος, ξεχνάς τα πάντα.
Πιστεύω πως εάν το τρέξιμο και γενικότερα η άθληση, γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας – χωρίς να είναι το ”πρέπει” ο λόγος – τότε θα εξελιχθεί σε καθημερινή, γόνιμη ανάγκη.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο “παραλιακό” τρέξιμο, ξεκινήστε εκεί που σκάει το κύμα, και η άμμος είναι βρεγμένη και σταθερή. Ετσι, θα αποφύγετε τον κίνδυνο απότομης βύθισης στην άμμο και διαστρέμματος. Σταδιακά, μπορείτε να μετακινείστε σε πιο “στεγνές” και απαιτητικές για τρέξιμο, αμμουδερές επιφάνειες.

04 Jun 2013 no comments