ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΛΙΝΟΓΛΟΥ

“Το τρέξιμο με «κέρδισε» γιατί με γυμνάζει και ταυτόχρονα με ηρεμεί.”

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΛΙΝΟΓΛΟΥ
Σχεδιάστρια κοσμημάτων (www.katblinkjewels.com)
Φωτογραφήθηκε στο Ζάππειο

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα να τρέχω πριν ένα χρόνο και το έχω λατρέψει. Σε μικρότερη ηλικία, ασχολήθηκα με το μπάσκετ, την κολύμβηση, τις πολεμικές τέχνες… Το τρέξιμο με «κέρδισε» γιατί με γυμνάζει και ταυτόχρονα με ηρεμεί.
Η ομορφότερη διαδρομή που έχω κάνει είναι στην παραλία του Σουνίου, κοντά στο ναό του Ποσειδώνα. Έχει απίστευτη ενέργεια αυτό το μέρος!
Το τρέξιμο στο διάδρομο του γυμναστηρίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τρέξιμο στη φύση. Στη δεύτερη περίπτωση εισπνέεις καθαρό αέρα και προπαντός δεν πλήττεις.
Με «ρίχνει» η πολυκοσμία και ο συνωστισμός. Με «ανεβάζει» το ίδιο το τρέξιμο!
Τρέχω μόνη, γιατί θέλω να επιλέγω εγώ το χρόνο, την απόσταση και τη διαδρομή. Θέλω να τρέχω όπως και όσο θέλω, χωρίς πρόγραμμα.
Έχω πολύ καλό μεταβολισμό και δεν προσέχω ιδιαίτερα τη διατροφή μου. Γι’ αυτό και μετά από μία μέρα σκληρής προπόνησης επιβραβεύω τον εαυτό μου με σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου -το χειμώνα- και παγωτό, το καλοκαίρι… Είναι το τρόπαιό μου!
Οταν τρέχω δεν σκέφτομαι τιποτα. Αδειάζει το μυαλό μου. Ακούω μόνο τη μουσική – ροκ και πάλι ρόκ. Εκτός αν τρέχω με το μαγιό, ξυπόλητη, στην παραλία. Εκεί θέλω να ακούω μόνο τον ήχο από τα κύματα.
Πρόσφατα απέκτησα ένα ειδικό ρολόι-παλμογράφο: Eκτός από το χρόνο και την απόσταση, υπολογίζει τους χτύπους της καρδιάς. Είναι το νέο μου γκατζετάκι.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Το ρολόι-παλμογράφος μετράει και αξιολογεί τους καρδιακούς παλμούς. Μας επιτρέπει να έχουμε συνεχή έλεγχο της καρδιακής συχνότητας κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Υπάρχουν δύο ειδών ρολόγια-παλμογράφοι: αυτά με ενσωματωμένο αισθητήρα και αυτά με ζώνη-στήθους που δίνει ασύρματα σήμα στο ρολόι. Στη δεύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντοτε ακριβέστερο.

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

14 Jun 2012 no comments