ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

“Το τρέξιμο σε διδάσκει πειθαρχία.”

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Μηχανολόγος – Μηχανικός Παραγωγής
Φωτογραφήθηκε στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα να κάνω πρωταθλητισμό στο στίβο, όταν ήμουν μαθήτρια στο σχολείο. Mε έχει βοηθήσει πολύ στην πειθαρχία.
Πλέον αθλούμαι με πολλούς τρόπους, στοχεύοντας στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης: Παρακολουθώ ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο, όπως yoga, pilates και kickboxing, τα καλοκαίρια κάνω σερφ, αλλά ποτέ δεν βγάζω από τη ζωή μου το τρέξιμο.
Αγαπημένο μου μέρος για προπόνηση στην Αθήνα είναι το γήπεδο του Μπάντμιντον, στο Γουδή. Μου αρέσει γιατί είναι ανοιχτός χώρος, έχει πολύ κόσμο και δεν αισθάνομαι μόνη, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι έχει γκαζόν – δηλαδή πολύ καλό και άνετο τερέν για τα πόδια.
Άλλο ένα ξεχωριστό μέρος, για πεζοπορία αυτή τη φορά, είναι η Παύλιανη που βρίσκεται στις πλαγιές της οροσειράς Οίτης, στο νομό Φθιώτιδας. Πρόκειται για μια καταπληκτική διαδρομή ανάμεσα στα έλατα, δίπλα σε ένα μαγευτικό ποταμάκι. Είναι σαν να βρίσκεσαι στο δάσος με τις νεράιδες!
Όταν τρέχω στο διάδρομο, συνήθως παρακολουθώ αγώνες σε κάποιο αθλητικό κανάλι, με προτίμηση στους αγώνες ποδηλασίας. Η δική τους ρυθμική κίνηση με βοηθά στη διατήρηση του δικού μου ρυθμού. Σε άλλους αρέσει να ακούν μουσική, εγώ «κυνηγάω» ποδηλάτες!
Φροντίζω ο ρουχισμός μου να είναι κατάλληλος και να με διευκολύνει στην προπόνηση, γι’αυτό επιλέγω τα λεγόμενα dry-fit ρούχα. Το ίδιο προσεκτική είμαι και με τα αθλητικά παπούτσια, αφού πρέπει να είναι κατάλληλα για τρέξιμο.
Είμαι μανιακή με τις διατάσεις. Μου έχει μείνει η συνήθεια από τα χρόνια που ασχολούμουν με το στίβο και κάνω πάντα πριν και μετά την προπόνηση.
Πάντα βάζω στόχους όταν αθλούμαι γιατί με «ανεβάζει» πολύ η επίτευξή τους. Στο τρέξιμο, οι στόχοι έχουν να κάνουν κυρίως με το χρόνο. Κάθε φορά προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ίσως και περισσότερο από αυτό που μπορώ, για να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Τα κατάλληλα παπούτσια για τρέξιμο είναι μόνο η αρχή: Ρωτήστε στο αθλητικό κατάστημα αν έχετε φυσιολογική καμάρα στο πέλμα, υποπρηνισμό ή υπερπρηνισμό, για να επιλέξετε το ανάλογο μοντέλο. Ανανεώνετε τον “στόλο” των παπουτσιών σας τακτικά, τουλάχιστο μια φορά το χρόνο ή ανα εξάμηνο άν προπονείστε συστηματικά. Μετά τα 500 περίπου χιλιόμετρα η αερόσολα δεν αποδίδει τα δέοντα. Και κάτι τελευταίο: Θυμηθείτε αν τα παπούτσια σας είναι σε καλή κατά τα άλλα κατάσταση να μην τα πετάξετε αλλά να τα χαρίσετε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη!

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

10 May 2012 no comments