ΚΑΤΡΙΝ ΓΚΡΟΥΜΠΕΡ

Είναι ένας διαρκής αγώνας με τον εαυτό σου!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΚΑΤΡΙΝ ΚΡΙΣΤΙΝΕ ΓΚΡΟΥΜΠΕΡ
Εργάζεται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του iTunes Store
Φωτογραφήθηκε μπροστά στο άλσος Ευαγγελισμού

Η ΚΑΤΡΙΝ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα να τρέχω πριν από περίπου 20 χρόνια. Ο πατέρας μου ασχολούταν φανατικά με το τρίαθλο και μας έπαιρνε συχνά μαζί του, εμένα και την αδερφή μου. Αρχίσαμε να προπονούμαστε δειλά – δειλά και λατρέψαμε τις δυσκολίες του αθλήματος. Κυρίως γιατί είναι ένας διαρκής αγώνας με τον εαυτό σου. Με τον καιρό «κολλήσαμε».
Καθώς περνούσαν τα χρόνια και οι υποχρέωσεις αυξάνονταν, δεν είχα αρκετό χρόνο να ασχοληθώ με το τρίαθλο. Καμιά φορά φοράω ακόμα τα αγαπημένα μου Zoot (εταιρεία που παράγει παπούτσια για τρίαθλο) για να κρατάω ζωντανό το δεσμό με το άθλημα. Αλλά μέχρις εκεί δυστυχώς.
Μετά το τρίαθλο δε σκόπευα να εγκαταλείψω την άσκηση. Έτσι στράφηκα αποκλειστικά στο τρέξιμο. Στην πιο ευχάριστη “κούραση” της καθημερινότητάς μου, πλέον!
Όταν ξεκίνησα να προπονούμαι, στην αρχή δεν μπορούσα να τρέξω ούτε τρία χιλιόμετρα. Απογοητεύθηκα, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Σιγά, σιγά βρήκα τη φόρμα μου και φέτος έτρεξα σε πέντε αγώνες 10Km. Το Ladies Run φυσικά ήταν ένας από αυτούς.
Η αγαπημένη μου διαδρομή είναι στο Άλσος Περιστερίου: Ήσυχη, όμορφη και δίπλα στο σπίτι. Όταν πηγαίνω εκεί έχω μαζί μου μόνο το iPod με την αγαπημένη μου μουσική και τίποτα άλλο.
Συνήθως τρέχω μόνη μου. Μου αρέσει η ηρεμία της διαδρομής, με χαλαρώνει. Στους αγώνες, βέβαια, κατεβαίνω πάντα με τη φίλη μου τη Γιώτα. Στόχος μας κάθε φορά είναι να περάσουμε πάνω απ’ όλα καλά. Να απολαύσουμε την κούρσα χωρίς άγχος.
Το επόμενο βήμα είναι είναι καταφέρω να τερματίσω σε έναν ημιμαραθώνιο. Παρέα φυσικά με τη φίλη μου. Γιατί το τρέξιμο πέρα από όλα τα άλλα είναι και συντροφικότητα…

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες -οι οποίες συνήθως επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε!- όταν το τρέξιμο συνδυάζεται με την κοινωνική επαφή και τη συντροφικότητα, μειώνεται το stress. Συνεπώς, βρείτε μια καλή συντροφιά και κάντε τους δρόμους της πόλης δικούς σας χωρίς άγχος!

30 Apr 2013 no comments