ΜΑΙΡΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Δε ζω χωρίς το τρέξιμο!

Photo: Βασίλης Καλέγιας

ΜΑΙΡΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Φοιτήτρια
Φωτογραφήθηκε στα Holmes Place της Γλυφάδας

Η ΜΑΙΡΗ ΛΕΕΙ:
Δεν κατάφερα να αγωνιστώ στο πρώτο Ladies Run εξαιτίας ενός μικρο-τραυματισμού. Βρέθηκα όμως στον Αστέρα για να υποστηρίξω τις φίλες μου που συμμετείχαν και ζήλεψα πάρα πολύ. Το κλίμα ήταν απίστευτο: Αστείρευτη θετική διάθεση, εκατοντάδες χαμόγελα και εκατοντάδες… γυναίκες! Οι Ladies που συμμετείχαν στον αγώνα αλλά και ο κόσμος που βρέθηκε στον Αστέρα, αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια, που πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός. Το τρέξιμο έχει πάψει να είναι προνόμιο των αντρών.
Την πρώτη φορά που δοκίμασα να τρέξω, τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, άντεξα μόλις δύο λεπτά. Όμως, πείσμωσα και έτρεξα την επόμενη μέρα, έπειτα τη μεθεπόμενη και ούτω καθ’εξής. Μέρα με τη μέρα έβλεπα τις αντοχές μου να αυξάνονται και έπαιρνα θάρρος. Σε κάθε ξεκίνημα χρειάζεται επιμονή.
Ουσιαστικά συνέχισα να τρέχω γιατί ανακάλυψα ότι ήταν ένας μοναδικός τρόπος για να αποβάλλω την ένταση της ημέρας. Με έκανε να αισθάνομαι ευτυχισμένη και πολύ σύντομα έγινε για μένα τρόπος ζωής. Πλεόν, δε ζω χωρίς το τρέξιμο. Έτσι απλά.
Μετά απο οκτώ χρόνια οπου το τρέξιμο είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητά μου, έχω μπεί πιο συστηματικά στον κόσμο του τριάθλου.Το τρίαθλο με κέρδισε γιατί μου ταιριάζουν και τα τρία αθλήματα που περιλαμβάνει (σ.σ. κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο). Το κάθε άθλημα γυμνάζει διαφορετικά το σώμα και όλα μαζί λειτουργούν συμπληρωματικά. Αν και δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιος ως αγαπημένο, έχω μία μικρή αδυναμία στο κολύμπι.
Συμμετείχα πρώτη φορά σε αγώνα τριάθλου με στόχο απλώς να τερματίσω. Όταν συνειδητοποίησα ότι τερμάτισα με άνεση, άρχισα, με τη βοήθεια του προπονητή μου Νίκου Σπυριδαντωνάκη, να ανεβάζω τον πήχυ όλο και πιο ψηλά.
Στόχος μου για αυτήν τη χρονιά είναι να λάβω μέρος στο “Half Iron Man”, τον Απρίλιο, στη Ρόδο. Πρόκειται για έναν αγώνα που περιλαμβάνει 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21,1 χλμ. τρέξιμο.
Ο αθλητισμός μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στη ζωή μας. Πιστεύω ότι όταν κάποιος ξεκινά να τρέχει, να κολυμπά ή να ποδηλατεί συστηματικά, αυτόματα ακολουθεί και έναν γενικότερο τρόπο υγιεινής ζωής. Το θεωρώ σαν αλυσίδα. Και σε μένα λειτούργησε ακριβώς έτσι!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Ο σύντροφος της Μαίρης, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, πρωταθλητής του διάθλου με σημαντικές επιδόσεις διεθνώς, είναι και δημιουργός ιστοσελίδων όπως το www.runningnews.gr. Επισκεφθείτε το για να μαθαίνετε όλα τα νέα απο το χώρο του τρεξίματος.

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

09 Oct 2012 no comments