ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ

“Το τρέξιμο με κάνει να νιώθω ξανά παιδί!”

Photo: Δημήτρης Σκουλός

ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ
Τηλεοπτική παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός
Φωτογραφήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η ΜΑΙΡΗ ΛΕΕΙ:
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό σε ηλικία τεσσάρων ετών, στο κολυμβητήριο. Αργότερα έκανα ενόργανη, στίβο, αερόμπικ, βόλεϋ, χορό και πρόσφατα… pole dancing!
Οι μεγάλες αποστάσεις μπήκαν στη ζωή μου στην ηλικία των 21, όπου προπονούμουν συστηματικά στα 10 χλμ. Μουσικά με συνόδευαν τότε, φανατικά, οι Black Eyed Peas με το «Pump it»!
Πλέον, εξαιτίας της δουλειάς μένει λιγότερος χρόνος για άθληση. Συνήθως θα με βρείτε να κάνω προπόνηση στο Άλσος της Νέας Σμύρνης ή στο διάδρομο του γυμναστηρίου.
Το ωραιότερο μέρος, με διαφορά, που έχω τρέξει είναι στο Περτούλι.
Όταν τρέχω αυτοσυγκεντρώνομαι, συνοντίζω μυαλό και σώμα και νιώθω ελεύθερη.
Η εκτόνωση και η ηρεμία που νιώθω στο τέλος της προπόνησης, είναι τα κίνητρά μου για να βγω για τρέξιμο, ακόμα κι αν είμαι πολύ κουρασμένη ή αν απλώς βαριέμαι.
Το στυλιστικό μου φετίχ είναι τα αθλητικά μπουστάκια. Φορεμένα σκέτα ή κάτω από t-shirt, δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ.
Έχω τρέξει σε αγώνα στο σκοτάδι: Είχε κάτι το εξωγήινο, σαν αίσθηση, αυτή η εμπειρία.
Το πιο αστείο περιστατικό που μου έχει συμβεί ποτέ, ήταν σε αγώνα το 2005, όπου ο λεγόμενος «λαγός», που είναι αυτός που ορίζει τον ρυθμό της κούρσας, φορούσε στολή… λαγού!
Όταν θέλω να κάνω διατροφική “γουρουνιά”, δεν καταπιέζομαι. Είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Είναι ανώφελο να αντισταθώ στη θέα μιας σακούλας με πατατάκια… Ξέρω, όμως, τι θα πρέπει να φάω την επόμενη ημέρα ώστε ο οργανισμός μου να μην αποθηκεύσει περιττό λίπος.
Το τρέξιμο βρίσκεται σε άνοδο διότι από τη μία αποτελεί την πιο οικονομική λύση γυμναστικής, από την άλλη μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία, τότε που τρέχαμε στις αλάνες και νιώθαμε παντοδύναμοι. Αυτό έχει ανάγκη ο κόσμος, να νιώσει ξανά παιδί!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η Μαίρη φωτογραφήθηκε στο Arion Resort & Spa, εκεί οπου στις 23 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί η εκκίνηση του πρώτου αγώνα Ladies Run! Συντονιστείτε στο race.ladiesrun.gr

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

28 Aug 2012 no comments