ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Αντικαθιστά τη δίαιτα!

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Δασκάλα pilates
Φωτογραφήθηκε στην Πλάκα

Η ΜΑΡΙΑ ΛΕΕΙ:
Το τρέξιμο με βοηθάει να βελτιώσω την καρδιοαναπνευστική ικανότητά μου, που είναι καίριας σημασίας για τη δουλειά μου.
Τρέχω πάντα με την αγαπημένη μου playlist περασμένη στο MP3, ενώ το τραγούδι που με πουσάρει όταν βαραίνουν τα πόδια, είναι το «Elements of Fire» του DJ Tiesto.
Όταν μετά από κάποια χιλιόμετρα «χτυπήσει» η κούραση, ντοπάρω τον εαυτό μου και προσπαθώ να τον ξεγελάσω λέγοντάς του ότι η απόσταση που απομένει είναι μικρή.
Δεν έχω λάβει βέβαια ποτέ μέρος σε αγώνα, οπότε δεν ξέρω πώς αυτό το “τέχνασμα” θα λειτουργούσε υπό συνθήκες πίεσης!
Προσέχω τη διατροφή μου και μάλιστα κάποια υγιεινά σνακ, όπως τα κριτσίνια ολικής άλεσης, μου αρέσουν πολύ, οπότε δεν νιώθω ότι καταπιέζομαι όταν τα τρώω. Όταν όμως έχω τρέξει αρκετά χιλιόμετρα, επιτρέπω στον εαυτό μου να φάει σπαγγέτι.
Το ωραιότερο μέρος όπου έχω τρέξει είναι μια παραλία στο Μεξικό. Γενικά όμως προτιμώ τις αστικές διαδρομές και δεν έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής μονοπάτια σε βουνό. Έχω τρέξει όμως ξυπόλυτη σε άλλες παραλίες. Είναι πολύ πιο κουραστικό απ’ όσο φαίνεται!
Λόγω δουλειάς ξέρω πόσο σημαντικές είναι οι διατάσεις και δεν τις παραλείπω ποτέ. Κάνω πάντα, και στο ζέσταμα και στην αποθεραπεία.
Το τρέξιμο είναι διασκεδαστικό και ένας ωραίο τρόπος για να αντικαταστήσει κανείς τη δίαιτα –που είναι καταναγκαστική– και να διατηρείται σε φόρμα.
Ο κόσμος θα τρέχει όλο και περισσότερο για να εκτονώσει το άγχος του, για να απομονωθεί, για να έρθει σε επαφή με τη φύση και για να νιώσει δυνατός και υγιής.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η Μαρία υπήρξε βολεϊμπολίστρια -πασαδόρος- με επιτυχημένη πορεία ειδικά στα πρωταθλήματα νεανίδων. Πάντοτε στην περίοδο της προετοιμασίας έτρεχε 6-7 χιλιόμετρα καθημερινά για να ειναι έτοιμη να μπεί στο γήπεδο. Κι αυτό διότι το τρέξιμο δε βελτιώνει μονο το καρδιαναπνευστικό σύστημα αλλά μας κάνει να νιώθουμε δυνατοί για κάθε πρόκληση.

Κείμενο: Αννυ Ζερβού

05 Mar 2012 no comments