ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Το τρέξιμο είναι η ζωή μου!

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
Κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ γυναικών στα 5000 μέτρα
Φωτογραφήθηκε πίσω απο το Καλλιμάρμαρο

Η ΜΑΡΙΑ ΛΕΕΙ:
Η σχέση πάθους ανάμεσα σε μένα και τον στίβο κρατά πολλά χρόνια: Ξεκίνησα σε ηλικία 13 ετών και σταμάτησα την καριέρα μου στα 33. Έκανα 20 χρόνια πρωταθλητισμό!
Η σημαντικότερη στιγμή σε αυτή την πορεία ήταν όταν κατάφερα να κάνω το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.000 μέτρα γυναικών, με χρόνο 15:04, στο Golden League των Βρυξελλών.
Αυτό που με κέρδισε στις μεγάλες αποστάσεις ήταν η δυσκολία του αθλήματος: Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που απογοητευόμουν, κυρίως από τον εαυτό μου, αλλά ποτέ δεν το “έβαλα κάτω”. Το αγάπησα και το αγαπάω παράφορα το τρέξιμο. Είναι η ζωή μου!
Όταν ένιωθα ότι βρίσκομαι σε φόρμα και ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνω μία καλή επίδοση, ο νούς μου έτρεχε στους δικούς μου ανθρώπους, στην οικογένειά μου και σε όσους με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε προσπάθειά μου.
Είχα να κοιμηθώ πέντε ολόκληρες μέρες όταν κατάφερα να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ήταν από τους υψηλότερους στόχους που έχω βάλει στην αθλητική μου πορεία και ακόμα συγκινούμαι όταν το θυμάμαι.
Ανήκω στις σπάνιες περιπτώσεις των αθλητών, Έλλήνων και ξένων, που δεν τραυματίστηκαν ποτέ σοβαρά, ακόμα και μετά απο είκοσι χρόνια στο στίβο.
Σταμάτησα να ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό γιατί δεν άντεχα άλλο την πίεση των αγώνων. Έκανα επιτυχίες, κατάφερα να φτάσω τους στόχους μου, ανέβηκα στη δική μου κορυφή και αποφάσισα ότι έχω να κάνω κι άλλα πράγματα στη ζωή μου. Είμαι πλήρης και γεμάτη από τον στίβο, δεν έχω απωθημένα.
Η ζωή μου έχει αλλάξει άρδην μετά τη γέννηση της κόρης μου. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω τώρα, σε σχέση με τον πρωταθλητισμό, είναι διαφορετικές.
Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι οι στόχοι: Ο αθλητισμός με δίδαξε να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω: Ο,τι σκεφτώ και θέλω πολύ να καταφέρω, θα γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή. Ισως αργήσει, αλλά θα συμβεί!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Μπορείτε να γνωρίσετε τη Μαρία και να ζητήσετε τις συμβουλές της στο κατάστημα της εταιρείας Mizuno οπου εργάζεται, στην Τσακάλωφ 22, στο Κολωνάκι.

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

11 Sep 2012 no comments