ΜΑΡΙΖΑΝΝΑ ΚΙΚΙΡΗ

«Με το τρέξιμο εξακολουθώ να ονειρεύομαι»

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΜΑΡΙΖΑΝΝΑ ΚΙΚΙΡΗ
Δικηγόρος
Φωτογραφήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης

H ΜΑΡΙΖΑΝΝΑ ΛΕΕΙ:
Το τρέξιμο υπήρχε πάντα στη ζωή μου. Μικρή μάλιστα είχα ασχοληθεί εντατικά με το στίβο. Πλέον, εδώ και επτά μήνες έχω ξαναμπεί εντατικά στον “αγώνα” τρέχοντας συστηματικά με τον προπονητή μου Νίκο Πολιά.
Είμαι συνεπής στα ραντεβού μου με τους αγώνες: Κάθε μήνα συμμετέχω σε διοργανώσεις ακόμα και εκτός Αθηνών. Στόχος μου, να περάσω από την κατηγορία των 21 χιλιομέτρων του ημιμαραθωνιου στον κλασσικό μαραθώνιο, το διαπιστευτήριο κάθε δρομέα. Και μόνο η σκεψη ότι τρέχεις σε αυτό τον θρυλικό αγώνα σε ωθεί παραπέρα, μέχρι τον τερματισμό!
Τρέχω γιατί μου αρέσει. Το μυαλό φτερουγίζει έξω από το σώμα, νιώθω οτι αιωρούμαι, ρίχνω από πάνω μου τα δεσμά του στρές και γίνομαι ελεύθερη ξανά. Μέσα απ’το τρέξιμο, συνεχίζω να ονειρεύομαι.
Ο ομορφότερος αγώνας που έλαβα μέρος πρόσφατα ήταν στη λίμνη της Καστοριάς. Διαδρομές που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μου είναι πρωτοχρονιά, στο παγωμένο δάσος της Βουλόνης, και πριν από δύο χρόνια στο Central Park της Νέας Υόρκης.
Στην πόλη προτιμώ τον εθνικό κήπο, μια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Εναλλακτικά, το Ολυμπιακό στάδιο στα βόρεια και τον Άγιο Κοσμά στα νότια που σε βάζουν σε κλίμα προπόνησης. Τρέχω ανελλιπώς τρείς με τέσσερις φορές την εβδομάδα μετά τη δουλειά και τα πρωινά του σαββατοκύριακου. Έχω πάντα μαζί μου το κινητό, σε περίπτωση που συμβεί κάτι… Επαγγελματική διαστροφή του δικηγόρου!
Προτρέπω την κάθε γυναίκα να ξεκινήσει το τρέξιμο. Στην αρχή διστάζεις, γρήγορα όμως μπαίνεις στο ρυθμό. Προσαρμόζεσαι, βελτιώνεις το χρόνο σου και ολοένα κατακτάς καινούριες επιδόσεις: Προσωπικά όσο αναπνέω, ελπίζω!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Αν έχετε κι εσείς τη… “διαστροφή” του τρεξίματος με το κινητό, δοκιμάστε να το αξιοποιήσετε σα βοηθό στην προπόνησή σας μέσω κάποιου app όπως τα RunKeeper, iRaceMe, και βέβαια τα miCoach της Adidas και Nike+ της Nike.

Κείμενο: Μαριλένα Βρανά

14 Jul 2012 no comments