ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

Το τρέξιμο είναι μια μορφή πειθαρχίας στην καθημερινότητά μου.

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΚΟΤΟΥ
Στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Φωτογραφήθηκε στον Εθνικό Κήπο

Η ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΕΙ:
Το τρέξιμο είναι μια μορφή πειθαρχίας στην καθημερινότητά μου: Είναι το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω και μου προσφέρει ευφορία και ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.
Τρέχω καθημερινά, εκτός από τις Κυριακές. Δίνω στον εαυτό μου ένα είδος «ρεπό», για να ξεκουράζω το σώμα μου.
Το μεγαλύτερο διάστημα που έχω μείνει εκτός προπονήσεων ήταν στις δύο εγκυμοσύνες μου. Παρόλο που διένυα τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής μου, περιμένοντας τα παιδιά μου, με στεναχωρούσε που δε μπορούσα να βγω για προπόνηση.
Συνήθως τρέχω κοντά στο σπίτι μου, στους πεζόδρομους γύρω από την Ακρόπολη. Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο των τουριστών που επισκέπτονται τα μνημεία!
Το ομορφότερο μέρος που έχω τρέξει και φροντίζω να τρέχω κάθε καλοκαίρι που επιστρέφω για διακοπές, είναι στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης. Εκεί μάλιστα τρέχω ξυπόλυτη στην παραλία, δίπλα στη θάλασσα.
Δεν τρέχω σχεδόν ποτέ μόνη. Έχω μαζί μου για παρέα τον Μπελά, ένα πανέμορφο Golden Retriever.
Τρέχω, κυρίως, για την ψυχική μου υγεία και ανάλογα με τη διάθεσή μου, χωρίς να υπολογίζω το χρόνο. Ξέρω μονάχα οτι τις μεγαλύτερες αποστάσεις τις καλύπτω όταν είμαι προβληματισμένη!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Κάθε πρωί πριν την προπόνηση, η Μαρίνα πίνει τον χυμό από δύο λεμόνια. Το λεμόνι έχει ευεργετική δράση, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης C. Ο χυμός του, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην καλή διατήρηση των αγγείων και βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου. Τα καλά νέα για τις δρομείς δε σταματούν εδώ: Το λεμόνι περιέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες που είναι απαραίτητοι όταν ιδρώνουμε, κυρίως ποτάσσιο που βοηθά τη λειτουργία των μυών. Προτιμήστε να πίνετε το χυμό του διαλυμένο σε ζεστό νερό.

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

22 Jul 2012 no comments