ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΟΛΑ

“Η όμορφη «λόξα» της εποχής.”

ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΟΛΑ
Ηθοποιός
Φωτογραφήθηκε στο Ζάππειο

Η ΜΟΝΙΚΑ ΛΕΕΙ:
Τρέχω στη φύση. Δεν μ’αρέσει να κλείνομαι στο γυμναστήριο και να τρέχω στο διάδρομο. Νιώθω σαν χαμστεράκι!
Τρέχω μόνη. Θέλω να ρυθμίζω εγώ τη ένταση και την απόσταση σύμφωνα με τις αντοχές μου. Άλλωστε, όλη μέρα συναναστρέφομαι πολύ κόσμο. Την ώρα της προπόνησης την αφιερώνω μόνο στον εαυτό μου.
Πριν από την προπόνηση κάνω ασκήσεις yoga, για να προετοιμάσω το σώμα μου, να του «εξηγήσω» ότι θα ασχοληθώ μαζί του. Όταν νιώσω έτοιμη, ξεκινάω το τρέξιμο. Στο τέλος, κάνω πάντα διατάσεις, κυρίως για τα πόδια.
Δίνω μεγάλη βαρύτητα στα αθλητικά παπούτσια, να είναι ελαφριά και να μου επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Επιλέγω μοντέλα σε έντονα, χαρούμενα χρώματα που μου φτιάχνουν τη διάθεση.
Μετά την προπόνηση συχνά τρώω κάτι ελαφρύ και δροσερό, όπως μια σαλάτα. Η ισορροποία μεταξύ άθλησης και διατροφής είναι αναγκαία για να διατηρώ τη φυσική μου κατάσταση.
Με «ρίχνει» η κίνηση και τα πολλά αυτοκίνητα. Με «ανεβάζει» ένα απαλό, δροσερό, απογευματινό αεράκι.
Έχω τρέξει ξυπόλητη στην ακροθαλασσιά, σε παραλία της Φλόριντα. Το τρέξιμο στην παραλία είναι περισσότερο κουραστικό, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να γυμνάσει κανείς τους τετρακέφαλους.
Το ωραιότερο μέρος όπου έχω τρέξει; Στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης!
Το τρέξιμο είναι μία όμορφη «λόξα» της εποχής. Στα δικά μου μάτια, μια γυναίκα που τρέχει, φαντάζει ανεξάρτητη και ελεύθερη.
Δεν έχω λάβει μέρος σε αγώνες, αλλά τελευταία σκέφτομαι να επιχειρήσω έναν ημίμαραθώνιο!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Ο ημιμαραθώνιος είναι η “ταχύτερα αναπτυσσόμενη” μεγάλη απόσταση στο παγκόσμιο αγωνιστικό σιρκουί. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι επιλάγουν τα 21.0975 μέτρα του αγωνίσματος που έχει την αίγλη του δευτερου συνθετικού (-μαραθώνιος) αλλά δεν απαιτεί την ίδια προετοιμασία όπως η κλασική απόσταση που έχει τα διπλάσια χιλιόμετρα και πολλαπλάσια καταπόνηση.

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

31 May 2012 no comments