ΜΥΡΤΩ ΠΑΝΑΓΟΥ

Κίνητρο για την παραλία!

Photo: Βασίλης Καλέγιας

ΜΥΡΤΩ ΠΑΝΑΓΟΥ
Σύμβουλος Επικοινωνίας
Φωτογραφήθηκε στο Ζάππειο

Η ΜΥΡΤΩ ΛΕΕΙ:
Έκανα πολλά χρόνια χορό. Ξεκίνησα να τρέχω το 2010 και το λάτρεψα. Είναι ένας τρόπος πλήρους αναζωογόνησης. Με βοηθάει να ξεφεύγω και να σκέφτομαι δημιουργικά, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζω ολόκληρο το σώμα μου.
Τρέχω έξω, συνήθως στο Άλσος Συγγρού. Είναι υπέροχη η αίσθηση να κινείσαι ανάμεσα στα δέντρα και στις μυρωδιές της φύσης. Μου ανεβάζει τη διάθεση στο φουλ!
Την ώρα της προπόνησης μου αρέσει να παρατηρώ τον κόσμο που τρέχει γύρω μου. Από το ντύσιμο αλλά και από τον τρόπο που τρέχει μία γυναίκα, μπορώ να καταλάβω την προσωπικότητά της: αν είναι ευαίσθητη, παρορμητική, σκληρή. Το στήσιμο του κορμιού και οι κινήσεις του σώματος, προδίδουν αυτό που είμαστε.
Το ομορφότερο μέρος όπου έχω τρέξει –και φροντίζω να επισκέπτομαι συχνά– είναι μια παραλία στην Πάρο, στην περιοχή των Γλυφών.
Απολαμβάνω να τρέχω μόνη με τις σκέψεις μου ή παρέα με τον Όσκαρ, το husky μου. Όταν τρέχουμε παρέα, ο ρυθμός μου είναι πιο χαλαρός. Το μοναδικό «πρόβλημα» είναι ότι με σταματάει συνέχεια κόσμος για να παίξει μαζί του!
Φοράω κολάν, ένα χαλαρό Τ-shirt και σνίκερς. Δεν αποχωρίζομαι ποτέ το i-Pod. Ακούω house μουσική – το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το «I feel better», των Hot Chip.
Το κίνητρό μου για να βγω για τρέξιμο όταν είμαι αρκετά κουρασμένη είναι ότι μετά θα νιώθω ευτυχής. Αν υποκύψω στην κούραση, θα το μετανιώσω γιατί θα σκεφτώ ότι έχασα μια μέρα γυμναστικής.
Συνήθως μετά την προπόνηση θα φάω φρούτα ή θα πιω χυμό. Υπάρχουν όμως φορές που θα υποκύψω σε κάτι σοκολατένιο.
Η οικονομική κατάσταση της χώρας και το δυσάρεστο κλίμα που επικρατεί μας έχει δημιουργήσει τάσεις φυγής. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πολύς κόσμος έχει «πάρει τους δρόμους» και έχει στραφεί στο τρέξιμο.
Ένα καλό κίνητρο για τις γυναίκες που σκέφτονται να ξεκινήσουν το τρέξιμο είναι ότι ήρθε το καλοκαίρι και πρέπει να εμφανιστούμε στην παραλία με πολύ ωραίο κορμί. Οπότε: «Κορίτσια, ξεχυθείτε στους δρόμους!».

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Γιατί όχι και τρέξιμο στην παραλία; Γυμνάζει μυικές υποομάδες που συνήθως δεν ζορίζονται, προστατεύει απο τραυματισμούς και προσφέρεται για μακροβούτι αμέσως μετά!

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

16 Jul 2012 no comments