ΠΗΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

“Τρέχοντας κάνω επανεκκίνηση!”

Photo: Γιώργος Σανταμούρης

ΠΗΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Δικηγόρος
Φωτογραφήθηκε στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Η ΠΗΓΗ ΛΕΕΙ:
Αισθάνομαι το τρέξιμο σαν ένα τρόπο έκφρασης του σώματος και όχι απλά σαν μία μορφή άσκησης. Είναι μία φυσική ανάγκη και παράλληλα μία ευκαιρία να γυμνάσεις το σώμα σου, να έρθεις σε επαφή με τη φύση ή με την πόλη στην οποία ζεις… Να προσφέρεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να αποφορτιστείς από κάποιες σκέψεις και εικόνες και ταυτόχρονα να δημιουργήσεις νέες.
Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες, γιατί ήμουν αθλήτρια στίβου σε μεσαίες αποστάσεις (800 και 1.500μ.). Όταν ασχολείται κανείς με τον πρωταθλητισμό, ο βασικός –αλλά πρόσκαιρος- στόχος συμμετοχής στους αγώνες είναι η νίκη. Αυτό που σου απομένει όμως τελικά για όλη τη διάρκεια της ζωής σου είναι η πειθαρχία και το γεγονός ότι έχεις γνωρίσει τα όρια σου και ξέρεις ότι μπορείς να τα ξεπεράσεις ξανά και ξανά.
Όσο έκανα πρωταθλητισμό, τραυματίστηκα αρκετές φορές. Ο τραυματισμός που θυμάμαι πιο έντονα, γιατί μου στέρησε τη δυνατότητα να συμμετάσχω μία χρονιά στους πανελλήνιους αγώνες, ήταν όταν έπεσα και έβγαλα τον ώμο μου.
Συνήθως τρέχω με μουσική, ανάλογη με τη διάθεση που έχω κάθε φορά. Ένα ρυθμικό τραγούδι μπορεί να με ανεβάσει μαζί με μια ευχάριστη σκέψη, μία αναπάντεχη μυρωδιά ή μια εικόνα που θα συναντήσω στη διαδρομή.
Υπάρχουν πολλές φορές που δυσκολεύομαι να πάρω την απόφαση να τρέξω. Άλλοτε νικάει το συναίσθημα αυτό και άλλοτε καταφέρνω να του επιβληθώ.
Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι το αίσθημα «επανεκκίνησης» που ξέρω ότι θα νιώσω μόλις γυρίσω σπίτι, έχοντας διανύσει μία ικανοποιητική απόσταση.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
“Μια απο τις “μαγικές” ιδιότητες του τρεξίματος είναι οτι παρά την ενέργεια που απαιτεί απο το σώμα μας, την επιστρέφει διπλή, αρκεί να σεβαστούμε τις αντοχές μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ολοκληρώνουμε την προπόνηση με περισσότερη σωματική ενέργεια και πνευματική διαύγεια απ’όταν ξεκινήσαμε!”

10 Jul 2012 no comments