ΦΑΙΔΡΑ ΓΑΣΠΑΡΗ

Νέος “εθισμός”!

Photo: Γιώργος Καπλανίδης

ΦΑΙΔΡΑ ΓΑΣΠΑΡΗ
Σχεδιάστρια κοσμημάτων Klaidra (https://www.facebook.com/Klaidra)
Φωτογραφήθηκε στην Πάρο

Η ΦΑΙΔΡΑ ΛΕΕΙ:
Όταν μια δύσκολη μέρα ξεκινά, ανυπομονώ να τελειώσει για να βγώ για τρέξιμο. Μου αρέσει να τρέχω το βραδάκι… Με αναζωογονεί, με ξεκουράζει, μου δίνει ενέργεια και αδειάζει το μυαλό.
Τρέχω με παρέα τη μουσική. Με βοηθάει να κρατώ σταθερό το ρυθμό, χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου. Προτιμώ να είμαι μόνη με τις σκέψεις μου, συγκεντρωμένη στην προπόνησή. Έτσι διανύω μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς να το καταλαβαίνω. Η μοναδική συντροφιά που θα ήθελα είναι ο σκύλος μου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να συντονίσουμε το βηματισμό μας. Πετάγεται διαρκώς μπροστά και αναγκάζομαι να τον κυνηγάω!
Πάντοτε ονειρευόμουν να λάβω μέρος σε αγώνα, αλλά δίσταζα να δηλώσω συμμετοχή. Φέτος όμως έκανα το πρώτο βήμα με τα 5χλμ. του Ladies Run. Μου έχει μείνει ακόμα η αίσθηση της ευεξίας που μου άφησε ο τερματισμός αλλά και η ικανοποίηση για τη συνδρομή μας στο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Η αγαπημένη μου διαδρομή είναι πολύ κοντά σε αυτή του Ladies Run, κατα μήκος του Λαιμού της Βουλιαγμένης. Η θέα του απέραντου γαλάζιου στο τέρμα της χερσονήσου με απογειώνει. Ολοκληρώνω την προπόνησή κάνοντας διατάσεις με την ομορφότερη ίσως θέα στη θάλασσα που μπορεί κανείς να συναντήσει κοντά στην Αθήνα.
Έχω πολύ καλό μεταβολισμό και δεν προσέχω γενικά τη διατροφή μου. Ωστόσο προτιμώ μετά την προπόνησή να φάω μια ελαφριά σαλάτα. Δεν έχω όρεξη για ”γουρουνιές”, νιώθω ότι προδίδω την προσπάθεια μου.
Η απόφαση να ξεκινήσεις το τρέξιμο είναι δύσκολη στην αρχή, όμως με συνεχή προπόνηση ανταμείβεσαι: Η αντοχή αυξάνεται γρήγορα και η αίσθηση της ελευθερίας σε κυριεύει. Η άσκηση γίνεται καθημερινή συνήθεια, ακόμα και εθισμός!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Ολόκληρο το Καβούρι προσφέρεται για προπόνηση ειδικά την περίοδο αυτή που έχει μειωθεί η κίνηση των ζεστών μηνών. Δοκιμάστε και το κομμάτι της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο ύψος της πλαζ, οπου ο Δήμος έχει δημιουργήσει διαδρόμους για τρέξιμο και ποδήλατο.

19 Nov 2012 no comments

Tags: